Šport > Nogomet
197 ogledov

Portugalska in Španija do prvega mesta

Ricardinho Epa
Portugalska je v zadnji tekmi skupine C premagala Ukrajino s 5:3, Špasnija pa je bila v skupini D boljša od Azerbajdžana z 1:0.

Evropski podprvaki iz leta 2010 Portugalci so z zmago proti podprvakom iz let 2001 in 2003 osvojili prvo mesto v skupini C in se bodo v četrtfinalu merili z drugouvrščenim iz skupine D Azerbajdžanom. Ukrajince pa v torek čaka Španija.

Portugalci so odločno začeli in že v prvi minuti imeli prvo priložnost prek Bruna Coelha. Isti igralec pa je v tretji minuti zadel za 1:0 po lepi podaji Joaa Matosa v prazen prostor. Andre Coelho je štiri minute zatem zatresel prečko, v deseti minuti pa bi si Ukrajinci skorajda zabili avtogol, ko je žoga oplazila vratnico.

V 13. minuti so nogometaši Portugalske podvojili prednost, po samostojni akciji na desni strani je zadel Tiago Brito. Ukrajinci so bili rahlo previdni pri odhajanju v napad, posebej ko je bil na terenu Ricardinho, ki je skrbel za vzdihe občudovanja s svojimi "rabonami". Enega redkih nevarnejših ukrajinskih strelov je v deveti minuti sprožil Mikola Bilocerkivec, a je bil Andre Sousa na pravem mestu.

futsal SLO-ITA Ep v Futsalu Šport Slovenija proti Rusiji za največji uspeh

V 17. minuti so Ukrajinci vendarle prišli pred kazenski prostor, kjer pa je bil dvakrat na mestu Sousa, ob strelu Oleksandra Pedijaša se je tudi poškodoval (prst na roki), zamenjal ga je Bebe. V 19. minuti je moral ta že posredovati po novem ukrajinskem poskusu.

V prvi polovici drugega dela so Ukrajinci več moči vložili v napad, bili boljši in konkretnejši, v 28. minuti pa tudi znižali zaostanek. Petro Šoturma je podal iz avta z leve strani, Volodmir Razuvanov pa je žogo poslal pod prečko za 1:2.

V 32. minuti je imel Razuvanov novo priložnost, a je Bebe pravočasno skočil "v noge" ukrajinskemu reprezentantu. Še v isti minuti pa so Ukrajinci izenačili, potem ko je zadel Taras Korolišin od daleč z leve strani. Že dve minuti pozneje so Portugalci spet vodili - po avtu z leve strani in močnem strelu Pedra Caryja.

Ricardinho Video Šport Neverjetna poteza portugalskega čarovnika v Stožicah

V 36. minuti je Nelson Miguel izpred svojega kazenskega prostora kaznoval napako Ukrajine ob igri z igralcem več ter povedel Portugalsko do vodstva s 4:2. Minuto pozneje se je med strelce vpisal še prvi zvezdnik Ricardinho, ki je unovčil podajo Fabia Cecilia z desne strani, za kozmetični popravek končnega izida pa je dobrih 15 sekund pred koncem poskrbel Šoturma.

Španija z 1:0 boljša od Azerbajdžana

Španci so bili v prvem polčasu boljši tekmec. Kazahstanci si v prvih 15 minutah niso pripravili resnejše priložnosti z izjemo strela Vassoure v deveti minuti, ko je dobro posredoval Paco Sedano. Na drugi strani pa so Španci praktično ves čas pritiskali proti vratom Azerbajdžana, tako da je bil kar nekajkrat na preizkušnji Rovšan Husejnli.

V osmi minuti so Španci izpeljali lepo akcijo, a jo je ob koncu zapravil Solano, ki je iz bližine zadel vratnico. Branilci naslova pa so bili za podjetnejšo igro nagrajeni v 14. minuti, ko je Joselito podal iz kota, Pola je prišel pred svojega čuvaja in učinkovito zaključil s strelom ob vratnici.

V uvodu drugega polčasa so prvi resneje zagrozili Španci prek Pole, a je dvoboj z njim dobil Husejnli. Zatem so nekajkrat poskusili tudi Azerbajdžanci a brez uspeha in prave nevarnosti.

Po nekajminutnem zatišju je v 30. minuti Hataj Bagirov lepo preigraval in na koncu zatresel prečko, pozneje pa so bili iz obetavnih akcij trikrat premalo natančni Španci. Dobro sekundo pred koncem so imeli Azerbajdžanci, ki so poskušali v zadnjih minutah z igralcem več, še eno priložnost s prostega strela, toda ob preusmerjeni žogi se je izkazal Sedano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice