Šport > Nogomet
24 ogledov

"Dobrodošli v pekel"

Navijači galatasaray nogomet manchester PrtScr You tube
Igralci Manchestra Uniteda danes zvečer v petem kolu Lige prvakov gostujejo v Carigradu pri Galatasarayu. Na letališču so jih pričakali najbolj goreči navijači turškega kluba, ki so hoteli Angležem pokazati, kdo je šef. Policija je morala uporabiti tudi solzivec, da domačini niso razbili velikega dela letališča ...

Včeraj zvečer so nogometaši Manchestra Uniteda pristali na carigrajskem mednarodnem letališču Atatürk, kjer jih je pričakalo okrog 1.000 najbolj gorečih privržencev Galatasaraya. Ti so prižgali ogromno bakel, s seboj pa so imeli transparente z napisi, kot so "Dobrodošli v pekel" in "Počivaj v miru, United" (se še spomnite plakata Carlosa Teveza z napisom "R.I.P. Fergie"?).

Ob glasnem vzklikanju so Angleži, v dogovoru s policijo, v letališko stavbo vstopili na drugem vhodu, kot je bilo dogovorjeno predhodno, in ko so to izvedeli navijači Galatasaraya, so hoteli na silo vstopiti v glavno letališko stavbo in pri tem razbili vrata, policija pa je morala uporabiti tudi solzivec, da jih je razgnala. Na Atatürk je moral priti tudi direktor turškega kluba, da je pomiril razjarjene navijače.

"Ko smo prvič prišli sem leta 1993 in to videli, se nam je to zdelo nekaj neverjetnega, novega in zastrašujočega. Od takrat pa smo bili tu večkrat in smo se že navadili na turški fanatizem. Tako da to ne vpliva več na nas in ni več problem," je dejal trener Uniteda Alex Ferguson.

United si je že zagotovil mesto v osmini finala in je v Turčijo prispel brez nekaterih nosilcev igre. To naj bi Ferguson storil prav zato, da bi videl, kateri izmed mladcev je sposoben v Carigradu odigrati dobro pod pritiskom, saj je tekma za domače izjemno pomembna in Turki ne bodo izbirali sredstev, kako ustaviti Angleže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.