Šport > Nogomet
7407 ogledov

Dolžan milijone, na računu ima pičlih šest evrov

ronaldinho Epa
Nogometni virtuoz se je zaradi zgrešene investicije znašel v finančnih težavah.

Sodišče v Braziliji je nekdanjemu nogometnemu superzvezdniku Ronaldinhu odvzelo potni list zaradi neporavnanih dolgov v višini dveh milijonov evrov.

Brazilske oblasti so zaradi neplačanih dolgov prečesale tudi zvezdnikove bančne račune in tam našle pičlih šest evrov!

Ronadlinho in njegov brat sta bila denarno kaznovana zaradi nedovoljene gradnje na zaščitenem območju. Dolgove sta želela poplačati s hipoteko na njuno posest, kar pa ni zadostovalo, da bi poleg naložene kazni poravnala tudi zajetne obresti, ki so se nabrale tekom štiriletne pravne bitke z državo.

ronaldinho | Avtor: Epa Epa

Oblasti zdaj terjajo poplačilo dveh milijonov evrov, vendar Ronaldinho denarja naj ne bi imel, zato so mu zaplenili potni list. 

Nekdanji nogometaš je bil tekom aktivne kariere eden najbolje plačanih igralcev na svetu. Tudi po koncu profesionalne športne poti je ostal povezan s številnimi pokrovitelji, vključno z ameriškim proizvajalcem športne opreme Nikejem.

Nedavno je izdelke ameriškega giganta promoviral na Kitajskem in na Japonskem, tudi sicer pa njegov življenjski slog ne sovpada z domnevnim stanjem na bančnem računu.

Ronaldinho naj bi bil po neuradnih ocenah vreden od 80 do 90 milijonov evrov.

Ronadlinho naj bi 17. novembra zaigral na tekmi prvakov v Frankfurtu, vendar bo moral prej rešiti zagato s potnim listom. Oblasti pričakujejo čim hitrejše poplačilo dolga, pri čemer naj bi si nekdanji nogometaš pomagal z dohodkom od prodaje Nikejevih nogometnih čevljev z njegovim imenom.

ronaldinho | Avtor: Epa Epa

Brazilec je v svoji karieri med drugim igral za PSG, Barcelono, Milan in Atlético Madrid. Največji pečat je pustil v katalonski prestolnici, kjer je osvojil dve ligaški kroni, španski superpokal in ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.