Šport > Nogomet
119 ogledov

Domžale razbile Triglav, Gorica boljša od Ankarana

NK Domžale
Gorica je v 8. krogu Prve Lige TS na gostovanju premagala Ankaran Hrvatini (0:2). Domžale so na domačem terenu visoko odpravile Triglav Kranj (6:1).

Domžalski nogometaši so prekinili niz štirih tekem brez zmage in dodobra napolnili mrežo Triglava, ki tako kot Ankaran še čaka na prvo zmago v sezoni in je pri dnu lestvice. Izbranci Simona Rožmana so tekmecem že v prvem polčasu nasuli tri zadetke, v drugem pa so delo le še dokončali, čeprav so bili tudi nogometaši Antona Žlogarja na trenutke nevarni.

Prvi polčas je postregel z razburljivo predstavo, ki je ponudila tudi kar nekaj zadetkov. Domači so najprej zagrozili prek Marka Alvirja, čigar strel je Elvis Džafić obranil, in Jureta Matjašiča, ki je bil z 20 metrov premalo natančen, v 11. minuti pa so povedli, potem ko je Alvir z lepo podajo za hrbet gostujoče obrambe našel Lovra Bizjaka. Ta je bil hitrejši od Džafića in ga ugnal z lobom.

V 20. minuti so bili prvič nevarni tudi Kranjčani, potem ko je strel Tilna Mlakarja z glavo uspešno ukrotil Dejan Milić. Že dve minuti pozneje pa je Triglav izenačil. Po kotu je v kazenskem prostoru z roko igral Alvir, z bele točke pa je bil natančen Matej Poplatnik, ki je tako dosegel svoj četrti gol v sezoni.

Že v naslednjem napadu pa so imeli na voljo najstrožjo kazen tudi domači. Stefan Kukoljac je v kazenskem prostoru za dres vlekel Bizjaka, enajstmetrovko pa je zatem zanesljivo izvedel Senijad Ibričić. Domači so prednost še povečali v 38. minuti, ko je po podaji z desne strani Matije Široka znova zadel Bizjak (tretjič v sezoni), ki je iz prve s približno desetih metrov sprožil, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.

V drugem polčasu so Kranjčani na trenutke imeli celo pobudo, v 68. minuti tudi zagrozili, ko se je izkazal Milić po prostem strelu Igorja Bukare. Toda domači so bili strelsko neusmiljeni in so v mrežo tekmeca pospravili še tri zadetke, ob tem pa še nekaj priložnosti, denimo malce premalo natančen strel Alvirja v 60. minuti z dobrih 20 metrov in v 74. minuti, ko je njegov poskus iz bližine ustavil Džafić. Isti igralec je z 20 metrov meril še v 88. minuti, ko se je spet izkazal kranjski vratar.

A ta je do takrat že pobral še tri žoge iz svoje mreže. Na 4:1 so gostitelji povišali v 74. minuti, ko je Luka Majcen nesrečno in nespretno žogo potisnil v lastno mrežo po strelu Nermina Hodžića z glavo. Za 5:1 je poskrbel Gaber Dobrovoljc, ki je v 78. minuti s strelom z glavo unovčil podajo s prostega strela Jureta Balkovca, že v sodniškem dodatku pa je tudi z glavo za 6:1 iz bližine zadel še rezervist Rubin Hebaj.

Goričani s tremi točkami iz Dravograda

Novogoričani so na gostovanju pri Ankaranu prišli do četrte zaporedne zmage v prvenstvu, še na peti tekmi zapovrstjo pa so ostali neporaženi. Gorica se je vsaj začasno povzpela na tretje mesto prvenstvene lestvice, Ankaran, ki tako kot Triglav še nima zmage, pa je na dnu lestvice.

Maloštevilni gledalci v Dravogradu so v prvem polčasu najprej videli prevlado Novogoričanov. Ti so zagrozili že v osmi in 11. minuti, potem ko je najprej streljal Matija Škarabot z 20 metrov, nato pa Bede Osuji malce z leve strani kazenskega prostora. Obakrat je bil na mestu Primož Bužan.

Že v 12. minuti pa je vratar Ankarana klonil, potem ko je po Škarabotovi podaji z leve strani Osuji zadel z dobrih desetih metrov. Bužan se je nato izkazal v 16. minuti, ko je bil Osuji sam pred njim, minuto zatem pa je po kotu Tine Kavčič žogo vrnil nazaj do Rifeta Kapića, ki je iz prve z več kot 20 metrov zadel za 2:0.

Potem so domači vzpostavili ravnotežje, do lepih priložnosti pa prišli v zaključku polčasa. Najprej je v 40. minuti Bradley Meledje prišel do žoge v kazenskem prostoru, toda Grega Sorčan se je izkazal ob šibkem, a nevarnem poskusu domačega nogometaša. Dve minuti zatem so bili gostitelji še bližje zadetku, Gal Primc je namreč s strelom z glavo zadel prečko.

Drugi polčas ni bil tako razburljiv, priložnosti ni bilo veliko. Novogoričani so bolj ali manj brez posebnih težav držali zanesljivo prednost, le v 56. in 62. minuti je bil v priložnostih Rok Kidrič, a je najprej bil malce prekratek pred golom, nato pa je njegov strel iz obrata Sorčan ustavil.

Pri gostih je bil še najnevarnejši Dejan Žigon v 76. minuti, ko je sprožil z roba kazenskega prostora. Bužan je bil na mestu, tako kot tudi po poskusu Donatusa Edafeja z 20 metrov v 87. minuti.

Prva Liga TS, 8. krog:

Ankaran Hrvatini - Gorica 0:2 (0:2)
Domžale - Triglav Kranj 6:1 (3:1)

LESTVICA:
1. Maribor 18
2. Olimpija 17 (-1)
3. Gorica 13
4. Domžale 12
5. Krško 11 (-1)
6. Rudar Velenje 10
7. Aluminij 9
8. Celje 9
9. Triglav Kranj 4
10. Ankaran Hrvatini 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice