Šport > Nogomet
42 ogledov

Domžale v Velenju pozabile na London

Rudar Velenje Domžale PLTS Jurij Kodrun/Rudar Velenje
Na edini nedeljski tekmi med slovensko elito so Domžale v gosteh ugnale velenjski Rudar (0:2).

Domžalčani so kljub težki četrtkovi tekmi v Londonu proti West Hamu v domačem prvenstvu vpisali nove tri točke. Drugo zmago v sezoni so si zasluženo priigrali v Velenju, z njo pa so skočili tik pod vrh lestvice, ki ga zaenkrat zaseda branilka naslova Olimpija.

Rudar, ki je v zadnjih osmih dvobojih z Domžalami slavili le enkrat, pa ostaja zgolj pri zmagi in na osmem mestu lestvice.

Morel polovično uspešen z bele točke

Domžalčani so bolje začeli tekmo in povedli v osmi minuti. Po kotu je Elvis Bratanović žogo vrnil pred vrata, kjer je Stjepan Babić naredil prekršek nad Amedejem Vetrihom. Sodnik je pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil Benjamin Morel.

V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo, eno lepših je v 29. minuti zapravil Miha Blažič, ki je po Morelovi podaji streljal z glavo, a je bil Matej Radan na mestu. Velenjčani proti vratom Domžalčanov niso veliko streljali, v 37. minuti je Dominik Glavina z glavo žogo poslal čez gol, minuto pred tem pa je strel Johna Maryja pravočasno blokiral Gaber Dobrovoljc.

Tudi v drugem polčasu so bili aktivnejši gosti, prvo priložnost pa je zapravil domači napadalec Mary, ki je z glavo meril v vratarja gostov Adnana Golubovića. Slednji je dobil dvoboj z velenjskim napadalcem tudi v 56. minuti. Sicer pa so Domžalčani pogosteje prihajali do zaključnih strelov, prek Luke Volariča, Juninha, ta je v 69. minuti z 20 metrov la za malo zgrešil cilj, Alvara Brachija in Morela, a se izid ni spremenil.

Najlepšo priložnost za spremembo izida je imel prav Morel v 80. minuti, a je z bele točke žogo poslal čez gol. Novo enajstmetrovko je zakrivil Jean Claude Billong, ki je na levi strani spotaknil Morela. Šest minut zatem pa so gosti le potrdili zmago, po podaji Brachija iz kota z desne strani je z glavo močno streljal Blažič, vratar Radan je žogo odbil, na pravem mestu pa je bil Juninho, ki je zadel iz bližine.

Prva liga TS, 4. kolo:

Rudar Velenje - Domžale 0:2 (0:1)
Morel 8./11m, Juninho 86.

Kalcer Radomlje - Aluminij 2:2 (1:0)
Kovjenić 16., Gajić 77.; Bizjak 52., 69. 
RK: Kumer (Radomlje) 80.; Jakšić (Aluminij) 90.

Krško - Gorica 1:0 (0:0)
Kramarić 60.

Luka Koper - Celje 2:1 (1:1)
Ibričić 31., 86./11m; Čirjak 26.
RK: Pišek (Celje) 85.

Ponedeljek ob 20.15:
Maribor - Olimpija Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.