Šport > Nogomet
18 ogledov

Domžale vzele mero Muri

Mitja Zatkovič  (v rumenem) nas je najbolj prepričal v sedmem kolu PrveLige Tele Žurnal24 main
Domžale so v 25. kolu Prve lige v gosteh po velikem preobratu s 4:3 premagale Muro, HiT Gorica pa je doma s 3:1 ugnala Nafto. Vrhunec kola bo sredin večni derbi med Olimpijo Ljubljano in Mariborom v Stožicah.

Muraši so po nizu šestih zaporednih zmag v minulem krogu klonili v mariborskem Ljudskem vrtu, njihov tekmec Domžale pa je doslej igral pod pričakovanji. Danes pa sta tekmeca uprizorila pravo dramo v Fazaneriji. Po številnih preobratih je zmago gostom v izdihljajih tekme priigral rezervist Liridon Osmanaj. Mura kljub porazu ostaja četrta, Domžale pa kljub zmagi osme.

Že v tretji minuti so gosti dvignili roke in zahtevali enajstmetrovko, potem ko je Igor Radovanović padel v kazenskem prostoru domačih, toda sodnik Matej Jug je le odmahnil z roko. V 17. minuti so gledalci videli prvo resnejšo priložnost na tekmi. Nusmir Fajić je z osmih metrov z leve strani močno sprožil, vratar Nejc Vidmar pa se je izkazal. Že v naslednjem napadu so domači zapravili izjemno priložnost za vodstvo, v glavni vlogi pa je bila mariborska naveza. Rajko Rep je podal z desne strani, ob drugi vratnici pa je Dragan Jelić zgrešil nemogoče, saj je z vsega treh metrov ni zadel cilja.

V 29. minuti sta "vročo juho" pred svojimi vrati skuhala izkušena Fabijan Cipot in vratar Aleš Luk, a na srečo murašev gosti tega niso znali kaznovati. Po zelo lepi akciji so Domžalčani v 38. minuti povedli. Saša Aleksander Živec je odločno potegnil po levem boku, njegov lep predložek pa je na drugi vratnici Amer Krcić preusmeril v prazna vrata.

Domači so izenačili v zgodnji fazi nadaljevanja. V 51. minuti so izvedli odlično akcijo, po podaji Damjana Boharja pa jo je z zadetkom kronal prvi strelec črno-belih Fajić, potem ko je s kakšnih sedmih metrov zadel levi zgornji kot. Po še eni hitri akciji so Sobočani prišli do popolnega preobrata, akterji pa so bili Bohar, Rep in Jelić. Slednji je zadel iz neposredne bližine in dosegel svoj prvenec za Muro v prvenstvenih tekmah.

Petnajst minut pred koncem se je najboljši igralec tekme Fajić sprehodil skozi obrambo gostov in mojstrsko zadel nasprotni kot za vodstvo domačih 3:1. Veselje murašev pa je bilo kratko, saj je Mitja Zatkovič le dve minuti zatem z lepim polvolejem zadel levi zgornji kot vrat vratarja Luka in vrnil goste v igro. Ti so kmalu, v 81. minuti, izenačili izid, strelec pa je bil Saša Aleksander Živec, ki je z močnim strelom z 18 metrov presenetil Luka. Domžalčani so postali še nevarnejši in v sodniškem dodatku je rezervist Liridon Osmanaj s prekrasnim zadetkom z 18 metrov gostom priigral zasluženo zmago.

Knapi kopali zaman

Velenjski Rudar je na koprsko Bonifiko, kjer je v zgodovini kluba zmagal vsega štirikrat, prišel po težko pričakovano prvo zmago v spomladanskem delu. Varovanci trenerja Milana Đuričića so bili v prve pol ure tekme nevarnejši nasprotnik in vratar Ermin Hasić je že po nekaj minutah rešil svojo ekipo zgodnjega zaostanka, ko je ubranil poizkus Leona Črnčiča. Rudarji so se še nekajkrat močno približali zadetku, a so na koncu povedli Koprčani, ko je v 32. minuti zadel Adnan Aganović.

• Policija opozarja pred velikim nogometnim derbijem
• Cime: "Naj Olimpija ponovi zmago 4:1"
• Prašnikar: "Naš cilj je zmaga"

Velenjčani so v naslednjih šestih minutah doživeli pravi razpad sistema dobili še dva hitra zadetka. Na 2:0 je po podaji iz kota povišal Bojan Đukić, ko je Ivan Brečević najprej zadel vratnico, Đukić pa je odpadek iz neposredne bližine pospravil v mrežo. Norih šest minut je z golom na svojem jubilejnem 50. nastopu za Koper začinil še legendarni strelec Milan Osterc, ki je z močnim diagonalnim strelom kljub posredovanju vratarja Gregorja Finka povišal na 3:0.

Rudar se je v drugem polčasu vrnil v igro z golom rezervista Luke Majcna, ki je v 65. minuti znižal rezultat po vsega petih minutah na igrišču. Velenjčani so do konca polčasa lovili drugi gol, s katerim bi nagnali še nekaj več strahu v kosti domačega moštva, a jim ga ni uspelo zabiti. To je bil že tretji spomladanski poraz za mlado ekipo Milana Đuričića, na petem mestu na lestvici pa jih je zdaj zamenjal prav torkov nasprotnik Koper.

Slovenska liga, 25. kolo:

Luka Koper : Rudar Velenje 3:1 (3:0)
Aganović (32), Đukić (35), Osterc (38); Majcen (66)

HiT Gorica : Nafta Lendava 3:1 (1:0)
Plut (36, 46), Buzeti (91); Da Silva (56)

CM Celje : Triglav 3:0 (2:0)
Močić (4), Bezjak (13), Kotnik (82)

Mura 05 : Domžale 3:4 (0:1)
Fajić (51, 75), Jelić (63); Krcić (38), Zatkovič (77), Živec (81), Osmanaj (90)

Ob 18.00:
Olimpija Ljubljana – Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.