Šport > Nogomet
14 ogledov

"Naš cilj je zmaga"

Bojan Prašnikar NK Olimpija
Intervju. Trener Olimpije Bojan Prašnikar pred derbijem z Mariborom.

V 25. kolu prve lige se bosta jutri ob 18. uri v derbiju vseh derbijev v Stožicah udarila Olimpija in Maribor.

Spopad zeleno-belih in vijoličastih prihaja v pravem trenutku, saj sta ekipi v dobri formi.
Prvaki so dobili zadnji dve tekmi, medtem ko so zmaji v pomladnem delu prvenstva v treh tekmah osvojili maksimalnih devet točk. Pred tekmo, po kateri bi prvenstvo spet lahko postalo zanimivejše, saj bi se Ljubljančani, če bi zmagali, Štajercem približali na devet točk razlike, smo se pogovarjali z Bojanom Prašnikarjem.

V treh tekmah ste trikrat zmagali. S kakšnimi pričakovanji se podajate na veliki obračun z Mariborom?
Derbi prihaja v trenutku, ko smo tako eni kot drugi uspešni. Derbi je posebna zgodba. Maribor z veliko prednostjo vodi na lestvici, in to je za nas poseben izziv. Naš cilj je zmaga, ki jo bomo napadli ob bučni podpori naših navijačev.

Kje bo Maribor najnevarnejši?
Maribor dobro poznamo. Gre za izjemno čvrsto, agresivno ekipo, ki melje nasprotnika. Na vseh igralnih položajih je dobro popolnjena. Je pa res, da imajo Mariborčani določene težave. Močni so posebno v napadu, so tudi najučinkovitejša ekipa lige. Na drugi strani se najdejo luknje, ki jih bomo poskusili izkoristiti.

Lahko derbi pomeni preobrat v boju za naslov prvaka?
Razmišljamo od tekme do tekme. Zdaj je na vrsti derbi. Želimo osvojiti čim več točk, saj želimo biti na koncu vsaj drugi. Želimo uiti zasledovalcem. Če premagaš prvega, pa se mu približaš, to je jasno.

Koliko v takih tekmah pomenijo domači navijači?
Gre za največji slovenski derbi in na teh tekmah se veličina kluba pokaže s številom navijačev. Skupaj smo močnejši, podpora je zelo pomembna in nam vsem vliva dodaten elan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.