Šport > Nogomet
17 ogledov

Olimpija suvereno do nove zmage

Olimpija Rudar Stožice vršič jeseničnik Benjamin Kovač
Maribor je po presenetljivem porazu proti Triglavu v 23. kolu Prve lige si zmagovito odgovoril in prek Domžal na vrhu lestvice spet pobegnil na 15 točk prednosti (2:1), a le za en dan. Olimpija je namreč po Nafti na kolena spravila še Rudar (2:1) in vpisala drugo zmago v spomladanskem delu. Mura 05 po zmagi nad Triglavom na tretjem mestu.

Olimpija je visoko gostujočo zmago v prvem spomladanskem kolu proti Nafti s 6:0 potrdila pred svojimi gledalci v Stožicah, ko je z 2:1 odpravili Rudar. Velenjčani so sicer bolje začeli srečanje, vendar se mreža zmajev ni zatresla. Domači so prvič zapretili v 21. minuti, ko je malce premalo natančno meril Dare Vršič. V zaključku polčasa pa so izbranci Bojana Prašnikarja izvedli malo ofenzivo, ki se jim je obrestovala. Vodilni zadetek je v 41. minuti napovedal Nikola Nikezić, ki je izgubil dvoboj iz oči v oči z Gregorjem Finkom. V 42. minuti pa je Finka z močnim strelom ugnal Dalibor Radujko, tri minute pozneje je Novaković storil prekršek nad Nikezićem v svojem kazenskem prostoru, tako da so sodniki pokazali na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Vršič. V drugem polčasu je bila igra uvodoma malce bolj umirjena, Velenjčani pa so si upe po ugodnem razpletu povrnili v 65. minuti, ko je Leon Črnčič prodrl po desni strani, močno podal v kazenski prostor, kjer je bil Luka Majcen in ukanil Elvisa Džafića. Do konca tekme je imel priložnost za Olimpijo še Milan Anđelković, medtem ko je bil v zaključku srečanja blizu izenačenja Sebastjan Berko, ki je ustrelil malo mimo vrat, kar je bila tudi zadnja resnejša priložnost ljubljansko-velenjskega dvoboja.

Maribor odgovoril: prek Domžal do +15

Domači trener Darko Milanič je tekmo proti Domžalam začel z dvema spremembama glede na šokantni poraz pri Triglavu pred tednom dni. Namesto Aleša Mejača in Marcosa Tavaresa sta obračun v sončnem Ljudskem vrtu začela Martin Milec in Etien Velikonja, medtem ko je Brazilec Arghus na predvečer tekme odpadel zaradi nesrečne ureznine. Prav Velikonja, ki redko začenja tekme v vijoličnem dresu, je pripravil prvo večjo priložnost domačim v deveti minuti, ko je z desne lepo zaposlil Daliborja Volaša, a je njegov primorski rojak z glavo streljal za las mimo gola.

Čez tri minute so se golu na las približali tudi gostje, ko je od daleč lepo poizkušal Igor Radovanović, a oplazil le prečko že premaganega Jasmina Handanovića. V slabem prvem polčasu sta bila praktično edina vrhunca zgolj oba zadetka. V 37. minuti je Milec lepo prodrl po desnem boku in podal idealno žogo pred vrata Nejca Vidmarja, kjer jo je Velikonja med Ivanom Knezovićem in Darkom Zecem zabil v mrežo za 1:0. Tik pred polčasom je precej nezadovoljne navijače v Ljudskem vrtu še dodatno razhudil izenačujoči gol Domžal, ko je po kotu Zec z roba igrišča vrnil žogo v kazenski prostor in našel osamljenega Sašo Aleksandra Živca, ki je z glavo premagal Handanovića.

Domžalčani spet arhitekti lastnega propada

Po petnajstih minutah nadaljevanja je na semaforju še vedno pisalo 1:1, nato pa so vijoličasti v 61. minuti povedli še drugič na tekmi, spet po zaslugi izvrstnega Milca in malce manj izvrstne domžalske obrambe. Milec je podal v sredino, kjer se je Knezović namesto izbijanja odločil za ustavljanje žoge, s čimer mu je uspelo zgolj namestiti strel Volašu, drugi strelec lige pa iz neposredne bližine ni grešil in s 13. golom sezone razveselil lepo popolnjene tribune štajerskega nogometnega hrama.

Mariborčanom kljub velikim priložnostim ni uspelo zabiti tretjega gola, ki bi pomenil dokončen konec upov Domžalčanov. Vratar Vidmar se je izkazal z nekaj izvrstnimi posredovanji, saj je najprej v situaciji ena na ena ustavil Gorana Cvijanovića, kasneje pa bravurozno ubranil še dva poizkusa Milca. Vijoličasti so brez večjih pretresov tekmo kljub vsemu pripeljali do konca in dosegli prvo zmago v spomladanskem delu, pred nedeljsko tekmo Olimpije Ljubljane pa večnim rivalom spet ušli na 15 točk prednosti.

Brez golov na Bonifiki

Gledalci na primorskem obračunu med Luko Koprom in HiT Gorico na reprezentančni Bonifiki niso videli niti enega gola (0:0). Razen poskusov od daleč je prvi polčas minil brez večjih razburjenj, so se pa Goričani v zadnjih sekundah rešili z golove črte, ko je streljal Siniša Linić. Podobno je bilo tudi v nadaljevanju, ko je Rok Buzeti tik pred lastno mrežo izbil strel Damirja Hadžića, poizkus Gorana Galešića z dobrih 20 metrov pa je na drugi strani ubranil Ermin Hasić. Priložnost tekme je v 60. minuti zapravil Davor Bubanja, ki je po podaji Daniela Marčete dolgo časa okleval pred golom, na koncu pa ga je ustavil Aris Zarifović.

Slovenska liga, 23. kolo:

CM Celje : Nafta Lendava 1:1 (1:1)
Medved (40); Dolinar (30)

Maribor : Domžale 2:1 (1:1)
Velikonja (37), Volaš (61); Živec (45)

Luka Koper : HiT Gorica 0:0

Olimpija Ljubljana : Rudar Velenje 2:1 (2:0)
Radujko (41), Vršič (44/11-m); Majcen (64)

Mura 05 : Triglav Kranj 2:0 (0:0)
Fajić (54), Bohar (84)
RK: Šušteršič (61)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.