Šport > Nogomet
1794 ogledov

Dovolj ima klubskega nogometa, to želi početi v prihodnosti

jose mourinho Epa
Portugalski strateg José Mourinho je pripravljen na novo izzive.

Eden najboljših nogometnih trenerjev na svetu je poskrbel za velik namig o njegovi prihodnosti. Potem ko je skoraj dve desetletji blestel v klubskem nogometnem prostoru, mu misli že nekaj časa uhajajo k drugemu izzivu.

Nekdanji trener Manchester Uniteda je decembra lani izgubil službo na Old Traffordu, odltej pa ni bil preveč zgovoren o svojih ambicijah za bodočnost. Zdaj je v intervjuju za Eleven Sport končno razkril svoje načrte.

"Rad bi se preizkusil v drugih tekmovanjih. Razmišljam o svetovnem in evropskem prvenstvu. V meni že dlje časa tli želja po takšni dogodivščini. V tem trenutku se bolj kot v klubu vidim v reprezentanci," je povedal samooklicani "Edini".

"Ali je Portugalska prava ekipa zame? Ni nujno," je dodal.

Jose Mourinho | Avtor: Profimedia Profimedia

Mourinho ima za seboj blestečo klubsko kariero. Leta 2003 je osvojil prvi ligaški naslov s Portom, leto kasneje pa je drugi zaporedni domači kroni dodal še lovoriko v ligi pravkov. To je kasneje osvojil še z Interjem, katerega je vodil tudi do treh naslovov Serie A.

Trikrat je bil angleški prvak s Chelseajem, osvojil je La Ligo z Real Madridom in se veselil zmage v evropski ligi z Manchester Unitedom. Poleg ligaških je v žep pospravil tudi kopico pokalnih in superpokalnih lovorik.

Naslov državnega prvaka je osvojil v štirih različnih državah, priznava pa, da se tudi pete se ni branil.

"Peta zmaga v drugi državi ali liga prvakov s tretjim klubom, to so stvari, ki me zanimajo. Vendar ne bi se vrnil zgolj zaradi tega. Lotim se samo tistih projektov, ki me prepričajo. Rad bi bi srečen, zmage so drugotnega pomena. Ne bi sprejel ponudbe, v katero ne bi bil 100-odstotno prepričan," je povedal 56-letnik.

Mourinha se je po slovesu od rdečih vragov povezovalo s prevzemom Celtica ali vrnitvijo k Real Madridu.

 
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice