Šport > Nogomet
5228 ogledov

Drama na letalu, igralci bi se skoraj 'podelali' od strahu

Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Lazia so na gostovanju v Kalabriji doživeli travmatično izkušnjo.

Rimski Lazio, trenutno sedmi na lestvici italijanske Serie A, je imel pretekli konec tedna dva razloga za veselje. Ne samo, da so nogometaši na gostovanju v Kalabriji premagali Crotone (2:0), temveč so vsi odnesli celo kožo, potem ko je imelo njihovo zasebno letalo zaradi neugodnih vremenskih razmer hude težave pristankom.

Ob prihodu v Crotone se je nad pokrajino na jugu Italije razbohotilo neurje, ki je več minut onemogočalo varen pristanek na tamkajšnjem letališču. Sunki vetra so letalo premetavali po zraku, delo pilota pa so dodatne oteževale še močne padavine.

Tudi nogometaši ob vsem tem niso ostali ravnodušni, kot je razvidno s posnetka. Ko se je letalo vendarle dotaknilo tal, so od olajšanja spontano zaploskali. 

"Potil sem se bolj kot na tekmi. Vsi smo prispeli zelo prestrašeni, z izjemo Iglija Tareja, Francesca Acerbija in Marca Parole," je novinarjem po zmagi nad Crotonejem priznal Ciro Immobile. "Parolo je popoln norec, na letalu se je zabaval, kot da bi bil v zabaviščnem parku. Mislim, da ostalim ni bilo do smeha," dodal. Ker se vremenske razmere do konca tekme niso umirile, so se igralci z avtobusom odpeljal v Lamezio Terme, od koder so se z rednim letom vrnili v italijansko prestolnico. 

Nakup klubskega letala, ki ga krasijo barve rimskega velikana, je med nogometaši dvignil veliko prahu. Najglasnejši je bil zvezdnik Luis Alberto. "Oh, kako lepo. Nimajo denarja za plače, lahko pa si privoščijo letalo," je očital vodstvu. Kasneje se je za izjavo opravičil. "Nisem izbral pravega trenutka. Vem, da denar ni vse. Opravičujem se vsem, ki sem jih morda užalil. To ni bil moj namen. Ekipa se je odpovedala mesečni plači, ker se zavedamo težavnosti položaja in želimo pomagati osebju," je sporočil nogometaš.

Po navedbah italijanskih medijev pa Lazio letala Boeing 737 ni kupil, temveč najel. Najem in prilagoditev zunanjosti naj bi klub stala približno milijon evrov. Strošek posameznega leta se ocenjuje na 35 do 40 tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • Avatar Katie_Burt
    Katie_Burt 12:26 23.november 2020.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 24836 ameriških dolarjev, tako da sem delal od doma samo v skrajšanem del0vnem času. To služb0 sem se pridružil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem zlahka prejel 21695 USD. ... >>>>>> www.MagnifyIncome.Com

Sorodne novice