Šport > Nogomet
34 ogledov

Drama v Rimu, Celtic vzdržal

AS Roma Porto EPA
Dobili smo še pet udeležencev letošnje Lige prvakov.

V torek je bilo odigranih pet povratnih tekem play-offa za Ligo prvakov, še pet jih bo odigranih v sredo. Gledalci po Evropi so spremljali nekaj napetih tekem, zelo dramatično je bilo v Rimu.

Na prvi tekmi na Portugalskem je Roma iztržila remi 1:1, čeprav je več kot polovico tekme igrala z igralcem manj. V Rimu je bil scenarij glede številčnega primanjkljaja še slabši, a tokrat je Porto kaznoval Italijane in visoko zmagal (0:3).

Stvari so se za "sinove volkulje" zapletle že v osmi minuti, ko je po prekinitvi z glavo zadel Felipe Monteiro. Roma je nato pritisnila in si prek Mohameda Salaha priigrala lepo priložnost, toda na mestu je bil Iker Casillas. V 42. minuti je Roma ostala zgolj z deseterico, saj je bil po nevarnem štartu izključen kapetan Daniele de Rossi

S tem kalvarije Rome še ni bilo konec: Luciano Spalletti je v igro kot taktično zamenjavo poslal Emersona, a po petih minutah drugega polčasa je tudi on grdo štartal na nasprotnika in šel pod predčasno prho.

Domači so kljub kar dvema igralcema manj napadali, najlepši priložnosti sta zapravila Diego Perotti in Salah, ki je zamudil na podajo Radje Nainggolana.

V zaključku je Porto dokončal posel. V 75. minuti je po protinapadu zabil Miguel Layún, nekaj trenutkov kasneje pa še Jesús Corona po samostojni akciji.

V glavni žreb Monaco, Ludogorec, Legia in Celtic

Španski Villarreal, pri katerem ne računajo več na Bojana Jokića, je že na prvi tekmi doma proti Monacu klonil z 1:2, na gostovanju v kneževini pa ni zmogel preobrata. Monaco je skozi večino tekme dobro zapiral prostor pred svojim golom, zmagal (1:0) pa po sumljivo dosojeni enajstmetrovki v 90. minuti, ki jo je realiziral Fabinho.

Bolgarski Ludogorec je v Plzeň prinesel lepo prednost z 2:0, a Viktoria je na domačem igrišču hitro povedla, ko je že v sedmi minuti zabil Michal Ďuriš. Toda moštvo iz Razgrada je prek Virgila Misidjana hitro doseglo ključen gol v gosteh in si zagotovilo mirnejšem nadaljevanje. Čehi so v 64. minuti z golom Aleša Matějůja še drugič povedli, končni izid (2:2) pa je globoko v sodnikovem dodatku postavil Jonathan Cafu.

Več težav kot pričakovano je imela varšavska Legia, ki je doma branila lepo prednost z 0:2 z gostovanja pri Dundalku. Irci so na Poljskem v 19. minuti prek Robbieja Bensona povedli, sredi drugega polčasa pa so po izključitvi Adama Hloušeka imeli še igralca več. A Legia se je ubranila in v sodnikovem dodatku z zadetkom Michala Kucharczyka izenačila (1:1) ter tako potrdila napredovanje v skupinski del.

Zelo napeto je bilo tudi v Izraelu, kamor je Celtic prinesel veliko prednost rezultata 5:2. Hapoel  Be'er Sheva je v uvodu tekme zapravil enajstmetrovko, v 21. minuti z golom Bena Saharja   povedel, na začetku drugega polčasa pa prek Ovidiuja Hobana vodil že z 2:0. Prav Hoban je imel najlepši priložnosti za popoln preobrat v skupnem izidu, a so Škoti vzdržali (2:0).

Liga prvakov, play-off (povratne tekme):

AS Roma - PORTO 0:3 (0:1)  /1:1/
Felipe 8., Layún 72., Corona 75.
RK: De Rossi (Roma) 39., Emerson (Roma) 50.

Hapoel Be'er Sheva - CELTIC 2:0 (1:0)  /2:5/
Sahar 21., Hoban 48.

LEGIA VARŠAVA - Dundalk 1:1 (0:1)  /2:0/
Kucharczyk 93.; Benson 19.
RK: Hloušek (Legia) 67.

AS MONACO - Villarreal 1:0 (0:0)  /2:1/
Fabinho 90./11m

Viktoria Plzeň - LUDOGOREC 2:2 (1:1)  /0:2/
Ďuriš 7., Matějů 64.; Misidjan 17., Cafu 95.

Sreda:
Apoel Nikozija - København  /0:1/
Borussia Mönchengladbach - Young Boys  /3:1/
Rostov - Ajax  /1:1/
Manchester City - Steaua  /5:0/
Salzburg - Dinamo Zagreb  /1:1/

ABC - napredovali v skupinski del
/X:Y/ - izid prve tekme

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.