Šport > Nogomet
116 ogledov

Drevi prvi vrhunec nogometne sezone

chelsea Epa
Za lovoriko evropskega pokala se bosta pomerila Chelsea in Villarreal.

 Nacionalni stadion Windsor Park v Belfastu bo drevi ob 21. uri gostil 46. izvedbo evropskega nogometnega superpokala. Merila se bosta zmagovalec lige prvakov iz prejšnje sezone Chelsea in najboljši v evropski ligi v prejšnji sezoni Villarreal.

Chelsea ima v svojih vitrinah sedem evropskih lovorik, šest državnih in osem pokalnih naslovov, rumena podmornica, kot imenujejo Villarreal, pa je največji uspeh dosegel v prejšnji sezoni z zmagoslavjem v evropski ligi.

 | Avtor: Epa Epa

Londonski klub je pred tem štirikrat igral v evropskem superpokalu, leta 1998 je premagal Real Madrid, v letih 2012, 2013 in 2019 pa je izgubil proti Atleticu Madridu, Bayernu in Liverpoolu.

"Ni lepšega začetka sezone, kot je evropski finale. Zelo spoštujem Villarreal in trenerja Unaija Emeryja. Hočem reči, kmalu bodo lovoriko v evropski ligi morali preimenovati v lovoriko Unaija Emeryja (ima štiri naslove v tem tekmovanju; op. a). Neverjeten je. Mislim, da bodo šli v tekmo z miselnostjo, da nimajo česa izgubiti. No, mi bomo naredili vse, da osvojimo lovoriko," je za Uefino spletno stran dejal trener Chelseaja Thomas Tuchel.

Emery pa je dodal: "Hočem osvojiti superpokal preprosto zato, ker ga še nisem. Dvakrat sem že igral za evropski superpokal, a obakrat (s Sevillo 2014 in 2015; op. a) izgubil. Zdaj lahko še enkrat pišemo zgodovino in dosežemo nekaj čudovitega pred novo sezono. Tekma bo pokazala, česa smo sposobni proti najboljšim ekipam, kot je Chelsea, evropski prvak in zame najboljša ekipa na svetu."

Sploh prvo medsebojno evropsko tekmo med tema dvema tekmecema bodo sodili Rusi Sergej Karasev, Igor Demeško in Maksim Gavrilin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.