Šport > Nogomet
38 ogledov

Drogba bo tožil londonski časopis

Didier Drogba Reševalni pas/Twitter
Nekdanji francoski nogometni reprezentant Didier Drogba je napovedal, da bo tožil angleški dnevnik Daily Mail, ker ga je ta po njegovem mnenju neopravičeno obtožil korupcije.

Pri angleškem dnevniku Daily Mail so poročali, da se večina denarja, ki ga je v dobrodelnih akcijah zbrala fundacija nekdanjega napadalca Chelseaja - ta znesek naj bi znašal 2,1 milijona evrov, ni porabila za lačne otroke v njegovi Slonokoščeni obali, ampak za reči, nepovezane z dobrodelnostjo.

Obtožili so ga, da so denar porabili za ekstravagantne dogodke, ki so se jih udeleževali slavni gostje. Nekaj denarja naj bi tudi ostalo nedotaknjenega na različnih bančnih računih, za afriške otroke pa naj bi namenili vsega približno 18.000 evrov.

Poslal 67 strani dokumentov

Zdajšnji nogometaš Montreala trdi, da je dnevniku posredoval natančne podatke, kam je odšel denar, a so njegova poročila novinarji ignorirali, zato se je odločil za tožbo.

"Poslal sem jim 67 strani dokumentov, ki dokazujejo mojo nedolžnost oziroma da so informacije, ki so jih posredovali, povsem netočne, a se za njih niso menili. Ni bilo nobene nepravilnosti, nepoštenosti, korupcije. Gre za obrekovanje, za katerega mora nekdo pravno odgovarjati, saj so nam njihove informacije povzročile ogromno škode," je sporočil Didier Drogba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.