Šport > Nogomet
20 ogledov

Drogba iz Chelseaja na Kitajsko

Chelsea Valencia Liga prvakov Drogba EPA
Chelseajev napadalec Didier Drogba naj bi po koncu sezone zapustil londonski klub in se pridružil kitajskemu prvoligaškemu klubu Shanghai Shenhua.

Novico, da bo Didier Drogba sledil nekdanjemu soigralcu Nicolasu Anelki, so zapisali pri časniku Guardian. Reprezentantu Slonokoščene obale bo poleti potekla pogodba s Chelseajem, zato mu ta ne more preprečiti podpisa predpogodbe. Napadalec naj bi si sicer želel novo dvoletno pogodbo z modrimi, a mu Londončani ponujajo le še 12-mesečno sodelovanje.

"Spet bi rad našel zabavo, pritisk, željo, mravljince in vnemo na igrišču. Zaradi tega je naš posel zabaven, vse to pa seme v zadnjih mesecih pogrešal. Ali to pomeni, da bom zapustil Chelsea? Pred junijem vsekakor ne," je za France Football izjavil Drogba.

Klub Shanghai Shenhua, ki je preteklo sezono končal na 11. mestu v najmočnejši kitajski ligi, vodi nekdanji odlični francoski reprezentant Jean Tigana. V prejšnjem mesecu se je moštvu pridružil tudi Anelka, ki naj bi zaslužil 200 tisoč funtov na teden, še 70 tisoč funtov višjo tedensko plačo pa naj bi Kitajci zdaj ponujali Drogbaju. Najbolje plačani nogometaš na Kitajskem je sicer nekdanji član argentinske mlade reprezentance Dario Conca, ki naj bi bil pri moštvu Guangzhou Evergrande tretji najbolje plačani igralec na svetu. Pred njim sta po plači le Lionel Messi in Samuel Eto'o.

Drogba se z reprezentanco Slonokoščene obale trenutno nahaja v Ekvatorialni Gvineji, ki skupaj z Gabonom gosti letošnje Afriško prvenstvo. To se bo začelo jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.