Šport > Nogomet
28 ogledov

Drogba na Kitajsko ni odšel zaradi denarja

didier drogba shnaghai shenhua Reuters
Nogometni zvezdnik Didier Drogba je v soboto dejal, da ga na Kitajsko, kjer bo poslej igral, ni vodil denar. Nogometaš, ki je bil eden ključnih mož Chelseaja v minuli sezoni, ko je ekipa osvojila naslov lige prvakov, bo poslej igralec moštva Šanghaj Šenhua, približno 300 navijačev pa ga je sinoči že sprejelo na lokalnem letališču.

Štiriintridesetletni igralec je s kitajskim moštvom podpisal dvoinpolletno pogodbo, ki bi mu naj navrgla precej denarja. A kot je dejal Drogba, se na Kitajsko ni odpravil zaradi denarja, pač pa zaradi športnih izzivov, saj želi pri kitajskem moštvu dosegati predvsem zadetke. Ekipo trenira nekdanji argentinski selektor Sergio Batista, član moštva pa je tudi Nicolas Anelka.

"Lažje bi mi bilo ostati v Evropi, ampak odločil sem se za Kitajsko. Denar ni najpomembnejši, na Kitajskem sem predvsem zaradi novih izzivov. Prišel sem, ker me je privabil lastnik kluba Zhu Jun. To je velik izziv. Ne gre za denar. Tukaj pričakujem drugačen stil življenja. Upam, da bom lahko Kitajski predstavil svojo kulturo in njihovo prinesel nazaj,'' je povedal Drogba. ''Anelka je čakal name. Zdaj, ko sem tu, ne verjame, da bo odšel. Vedno, ko sem podpisal pogodbo s Chelseajem, sem bil popolnoma predan. Čez dve leti bom še vedno tu. Prišel sem se boriti za naslov in zmage, ne upokojit,'' je o svojem nekdanjem moštvenem kolegu povedal štiriintridesetletnik.

Chelsea Liga prvakov Drogba parada London | Avtor: Reuters Reuters
Reprezentant Slonokoščene obale se je spomnil tudi nedavnega uspeha v finalu Lige prvakov in priznal, da bo ostal v stiku s svojimi nekdanjimi soigralci. ''Trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabil. V osmih letih, kolikor sem jih preživel v Chelseaju, smo veliko pretrpeli. Chelsea je del mojega življenja, toda zdaj sem član Shanghai Shenhua. V življenju sem obrnil nov list. Nekaj tednov se bom prilagajal na klub, nato pa bom nekdanjim soigralcem predstavil Shanghai Shenhuo. Spodbujal jih bom, da se pridružijo, a o tem je potrebno govoriti z Zhu Junom,'' je povedal Drogba.

Komentarjev 1
  • albert 16:46 14.julij 2012.

    Ne gre za denar? Pa ne me basat.