Šport > Nogomet
18619 ogledov

Druga najdražja okrepitev v zgodovini Uniteda

Sergej Milinković-Savić
Pri angleškem velikanu že pripeljali prvo okrepitev za naslednjo sezono.

Za Manchester United bo v naslednji sezoni igral tudi 23-letni srbski vezist Sergej Milinković-Savić. Rdeči vragi so zanj Laziu odšteli 80 milijonov funtov (90,5 milijona evrov), ob srbskem rekordu za prestop igralca v drug klub, pa gre tudi za drugo najdražjo okrepitev v zgodovini angleškega velikana. Najdražji ostaja Francoz Paul Pogba, Juventus je zanj leta 2016 prejel 105 milijona evrov.

Nakup igralca sredine je bil sicer prioriteta pri Manchestru, saj bo kariero sklenil Michael Carrick, Marouane Fellaini pa ni podaljšal pogodbe. Milinković-Savić je v tej sezoni zabil 13 zadetkov v Serie A, po poročanju medijev pa je Jose Mourinho za nabavo nogometaša uporabil stare prijateljske vezi. Zastopnik mladega Srba je namreč Mateja Kežman, nekdanji igralec, ki ga je portugalski strateg med prvimi pripeljal v London, ko je prevzel mesto glavnega trenerja pri Chelseaju.

vratar mreža gol simbolična fotografija Velikan Šport Slovenca povabili na Old Trafford

Za MIlinković-Savića naj bi se sicer zanimali tudi pri Juventusu, PSG-ju, Barceloni in madridskem Realu. Dosedanji rekordni prestop za srbskega nogometaša je sicer držal Nemanja Matić, ki je v United prestopil iz Chelseaja za 40 milijonov. Srbski dvojec naj bi zdaj nosil glavno breme igre na sredini pri rdečih vragih.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:43 06.maj 2018.

    In kaj ima današnji nogomet skupnega s športom ? ŽOGA je ostala okrogla .