Šport > Nogomet
20 ogledov

Dudelange: Ne bomo senzacija za en dan

Dudelange Salzburg Liga prvakov kvalifikacije Reuters
Iz luksemburškega nogometnega prvaka Dudelangea, ki je senzacionalno v kvalifikacijah za Ligo prvakov izločil milijonarje iz Salzburga, sporočajo, da ne bodo senzacija le za en dan. V tretjem predkrogu je njihov nasprotnik Maribor.

Luksemburški prvak Dudelange je v drugem predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov izločil Red Bull Salzburg, ki ga od letos vodi Roger Schmidt. "To je veliko, ogromno razočaranje. Nismo bili sposobni prevzeti odgovornosti, zdaj pa se bomo morali odkupiti, kakor vemo in znamo," je po porazu dejal Schmidt.

Avstrijci nepremično gledali v tla

Avstrijci so se osramotili do te mere, da niso gledali drugam kot v tla, nogometaši Dudelangea pa so se veselili največje zmage v klubski zgodovini.

"Na nebu? Ne, mi smo v osmih nebesih," je dejal kapetan Luksemburžanov Joubert, ki je v svoji karieri branil tudi barve francoskega Metza. "Verjeli smo, da lahko premagamo nasprotnika. Zdaj so vsi bolj presenečeni kot mi sami. Tudi za naslednjega nasprotnika ne bomo nenevarni. Ne bomo senzacija le za en dan. Boste videli!" naslednjemu nasprotniku Mariboru pošilja sporočilo junak tekme in dvakratni strelec v Salzburgu 29-letni Thierry Steinmetz.

Porabili že ves dopust

Salzburg ima desetkrat večji proračun od Dudelangea, ključni nogometaši moštva iz Luksemburga pa so starejši od 33 let, za nameček pa je večina zaposlenih v podjetjih. Največja težava, ki jih čaka pred obračunom z Mariborom, je, ali bodo imeli dovolj dopusta, da bodo odpotovali v štajersko prestolnico?

"Upam, da bodo naši delodajalci razumeli situacijo in nam dovolili odhod v Maribor," pravi napadalec Aurelien Joachim, ki naj bi že porabil večino svojega dopusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.