Šport > Nogomet
14 ogledov

Trije goli plusa: Maribor miren v Sarajevu

Tekma Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Torek, 21.00. Začetek povratega dvoboja med Željezničarjem in Mariborom na Koševu. Štajerci so se seboj v bosansko prestolnico prinesli tri gole prednosti (4:1). Zmagovalec bo v 3. kolu Lige prvakov igral z boljšim iz dvoboja Dudelange - Salzburg.
"Zavedamo se, kakšna naloga je pred nami. S prve tekme imamo zelo dober rezultat, vendar ostajam istega mnenja kot takoj po dvoboju v Ljudskem vrtu. Na Koševu nas čaka zahtevna naloga, želimo pa se znova dobro predstaviti. Imamo izkušnje z evropskih tekem, vemo, kaj nam prinaša zavzeta, osredotočena igra od prve minute naprej. Nasprotnik je v Mariboru pokazal nekaj dobrih stvari, ne smemo jim dovoliti, da bi se razigrali. Pripravljeni smo prevzeti vlogo ekipe, ki bo narekovala ritem igre," je pred vklopljenimi mikrofoni poudaril Darko Milanič.
Gostitelji so tisti, ki morajo loviti tri gole zaostanka. Ali pričakujete njihov silovit pritisk od prve minute? "Zagotovo se obeta bistveno večji pritisk tekmecev. V Mariboru so skušali veliko igrati na njihovega napadalca Adilovića, a so se manj vključevali vezni igralci. Naši tekmeci imajo kvaliteto in pri tako velikem zaostanku bodo bolj napadali, skušali priti bližje golu. Prostor, ki ga bodo puščali, bomo morali dobro izkoristiti. Nogometaši Željezničarja niso pokazali na prvi tekmi, kar so si želeli. Jasno je, da so razočarani, naša naloga pa je, da gredo še enkrat slabe volje z igrišča."

Darko Milanič je sarajevskim novinarjem dejal, da igra mariborska ekipa v Ljudskem vrtu pred glasnimi navijači in se s podobo tribun ne bo obremenjevala. Kakšno pa je ozračje v moštvu? "Primerno tekmi, ki nas čaka," mirno razlaga Jasmin Handanović. "Pozitivno je bilo že doma in tudi na poti. Zavedamo se, kakšna naloga je pred nami. Ne smemo ničesar prepustiti naključju, že od začetka se bo treba odločno postaviti. Na prvi tekmi smo videli, kaj zmore Željezničar. Smo pa pokazali svojo kvaliteto in verjamem, da bo zadostovala tudi za uspeh na povratni tekmi."

Izkušeni vratar zagotavlja, da morebitna preračunljivost ob prednosti 4:1 ne pride v poštev. "Imamo še dovolj časa za temeljite zadnje priprave na tekmo, miselnost bo prava, o tem ni treba dvomiti. Vložek je velik, zavedamo se, kaj nas čaka." Bo tokrat več dela za vratarja? "Zmeraj pričakujem, da ga bo veliko. Pripravljen sem na vse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.