Šport > Nogomet
1104 ogledov

En igralec Spartaka stane več kot vsi Mariborčani

Spartak Moskva novinarska konferenca Maribor Massimo Carrera (drugi z leve) in Denis Glušakov (skrajno desno) na novinarski konferenci v Ljudskem vrtu.
Ruski prvaki so bili pred dvobojem z Mariborom v uvodnem kolu Lige prvakov skromni v napovedih, čeprav jih imajo stavnice za izrazite favorite.

Nogometaši moskovskega Spartaka dan pred tekmo niso trenirali na zelenici drevišnjega obračuna (kot je sicer v navadi). Zadnjo aktivnost so opravili v torek dopoldne v domačem okolju, ob prihodu v štajersko prestolnico pa niso postregli z bombastičnimi izjavami.

Spartaku letos ne gre po načrtih v ruskem prvenstvu, nahaja se šele na osmem mestu. "Med reprezentančnim premorom smo dobro delali. Čeprav smo šele osmi na lestvici, to ni težava. Smo samozavestni, saj smo v letošnji sezoni že osvojili superpokal in igrali dobro tudi na tekmah, na katerih nismo zmagali," je dejal trener Moskovčanov Massimo Carrera.

"Maribor je pomembna slovenska ekipa s številnimi lovorikami. Tekma zanesljivo ne bo lahka za nas," je dodal Carrera. Italijan bo, tako kot Darko Milanič, doživel debi v Ligi prvakov.

Darko Milanič NK Maribor Pogumno v boj Šport Milanič Rusom: "Prav je, da jih je strah!"

105,5 vs. 13,95 mio. evrov

Igralski kader Spartaka je po merilih Transfermarkta skupno vreden 105,5 milijona evrov. Najdražja "artikla" sta nizozemski krilni napadalec Quincy Promes (20 milijonov evrov) in brazilski defenzivni vezist Fernando (14 milijonov evrov).

Celotna zasedba Maribora je ocenjena na 13.95 milijona evrov, torej manj kot oba omenjena nogometaša Spartaka. Najdražji v vijoličasti ekipi je Luka Zahović (1,4 milijonov evrov), sledita mu Bošnjak Jasmin Mešanović in Izraelec Marwan Kabha (oba po milijon evrov), ostali člani slovenskih prvakov ne dosegajo sedemmestne številke.

Stavnice so krepko na strani gostov. Za zmago Maribora bi na večini evropskih stavnic na vsak vložen evro dobili vsaj štiri, nekje celo štiri in pol. Za zmago Spartaka skoraj nikjer ne bi dobili dva evra, koeficient se giblje med 1,8 in 2,0.

Zlatko Zahović Huda kazen Uefe Šport Zlatko Zahović se bo zelo dolgo hladil

Prekinili dolgo sušo

Spartak je sicer najtrofejnejši ruski klub, v svojih vitrinah ima 22 pokalov za naslov državnih prvakov, bodisi iz časov Sovjetske zveze ali Rusije. V lanski sezoni je prvič po kar 16 letih slavil osvojitev prvenstva, potem ko je med letoma 1991 in 2001 kar devekrat posegel na vrh ligaške razpredelnice.

Barcelona Juventus Liga prvakov Šport Barça vrnila Juventusu, Oblak nepremagan

Moskovski rdeče-beli so osvojili tudi 13 pokalnih lovorik, letos še prvo superpokalno. V Pokalu prvakov oziroma Ligi prvakov so najdlje prišli v sezoni 1990/91, ko jih je v polfinalu izločil Olympique Marseille (Francozi so nato v finalu klonili proti Crveni zvezdi).

Spartak domače tekme igra na leta 2014 zgrajeni Otkritie Areni, slednja sprejme 45.360 gledalcev. Na objektu se bodo igrale tudi tekme svetovnega prvenstva, ki ga bo prihodnje poletje gostila Rusija.

Spartak Moskva Maribor Ljudski vrt | Avtor: Profimedia Zahodna tribuna mariborskega nogometnega hrama je potrebna prenove. Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.