Šport > Nogomet
268 ogledov

Dva Slovenca z novima kluboma v Italiji

Jaka Bijol Profimedia
Jaka Bijol pred selitvijo v Videm.

Italijanski mediji poročajo, da se bo slovenski nogometni reprezentant Jaka Bijol iz moskovskega CSKA preselil k italijanskemu Udineseju. Kot danes piše spletni portal tuttomercato, je prestop 23-letnega branilca vreden pet milijonov evrov.

Bijol, ki je zadnja štiri leta igral v Rusiji, kamor je leta 2018 prestopil iz velenjskega Rudarja, naj bi s klubom iz Vidma podpisal pogodbo do leta 2027.

Že marca pa so pri Udineseju sporočili, da se bo klubu s 1. julijem pridružil v Lienzu rojeni slovenski reprezentant Sandi Lovrić, ki od leta 2020 nastopa za člansko reprezentanco Slovenije.

Mladi Slovenec v Serie C

Na Apeninski polotok se seli tudi devetnajstletni mladi slovenski reprezentant Tjaš Begić, ki je v dresih Gorice in Celja v prvi ligi doslej zbral 62 tekem, dosegel pa je pet golov. 

Kariero bo nadaljeval v vrstah nogometnega kluba Vicenza v tretji italijanski nogometni ligi, serie C, so danes potrdili na spletni strani slovenskega prvoligaša iz Celja.

Begić je podpisal štiriletno pogodbo z Vicenzo, ki je letos iz druge italijanske lige izpadla v serie C, z veljavnostjo do 30. junija 2026.

Tjaš Begić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tržna vrednost mladega slovenskega reprezentanta, ki je lani sodil med najboljših deset 'driblerjev' v njegovi starostni skupini na svetu, po oceni portala transfermarkt.de znaša 300.000 evrov.

Član slovenske izbrane vrste do 21 let je iz Gorice v Celje prestopil junija lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.