Šport > Nogomet
19 ogledov

Dvomov ni več: Modrić v Realu

Luka Modrić Tottenham EPA
Najbolj gledana "prestopna" naadaljevanka tega poletja je le dobila svoj (srečni) konec. Luka Modrić bo še danes predstavljen kot nov igralec Real Madrida. Odškodnina: 41 milijonov evrov.

Luka Modrić bo naposled le zapustil Tottenham, potem ko se je njegov predsednik Daniel Levy le vdal, kar zadeva odškodnino. Želel je dobrih 50 milijonov evrov, Real Madrid pa mu jih bo nakazal 41. Hrvaški zvezdnik bo tako v zadnjih dneh prestopnega roka postal galaktik, saj je vodstvo Spursov ugotovilo, da je to vsem v interesu. Z Realom naj bi podpisal petletno pogodbo. Njegova tedenska plača pa bo znašala 150 tisoč evrov.

Tottenham je menda v zaključnih pogovorih za Brazilca Williana, ofenzivnega vezista, njegov prestop bi lahko oplemenitil Šahtarjev tekoči račun za dobrih 25 milijonov evrov. Kandidati za prestop v londonsko moštvo so bili še Portov Joao Moutinho, Rennesov Yann M’Vila, še vedno pa je tudi Fulhamov Moussa Dembele. Po informacijah iz Anglije v klubu ostaja branilec Michael Dawson.

Prestop potrdila tako Tottenham kot Real

"Klub potrjuje, da je podpisal pogodbo z Real Madridom in dosegel dogovor o prestopu Luke Modrića, ki mora še opraviti zdravniški pregled v španskem klubu," so prestop na uradni strani potrdili pri Tottenhamu, medtem ko so pri Realu zapisali: "Odličen odnos med obema kluboma nas je pripeljal do sklenitve dogovora in uspešen prestop Luke Modrića. Počaščeni smo, ker Luka lahko pozdravimo med nami in se veselimo sodelovanja s Tottenhamom v naslednjih letih."

Zadovoljen tudi Levy

Jasno je bilo, da bi do prestopa prišlo že pred dnevi, če prvi mož Tottenhama Daniel Levy ne bi tako trmasto vztrajal pri svojih zahtevah. "Luka je bil odličen igralec za nas. Čeprav ga nismo želeli spustiti, smo veseli, da odhaja v Real Madrid, klub, s katerim želimo dolgo in produktivno sodelovanje," pa je bil Levy vendarle zadovoljen z dokončno realizacijo prestopa Hrvata v vrste kraljevega kluba iz španske prestolnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.