Šport > Nogomet
50 ogledov

Dvomov ni več, prihaja Benitez

Rafael Benitez EPA
Podpredsednik španskega velikana je dejal, da že pogleduje proti novim igralcem, ki bi sodelovali z "izvenserijskim trenerjem".

Rafaela Beníteza še čaka zadnja tekma v Serie A, toda vse se zdi že pripravljeno za njegov prihod oziroma povratek v Real Madrid. Podpredsedniku Madrida Eduardu Fernándezu de Blasu je včeraj ušlo, da bo beli balet res prevzel nekdanji nogometaš B-ekipe, ki ga ima sam za enega najboljših trenerjev na svetu.

Benítez je že nekaj časa velik favorit za nasledstvo Carla Ancelottija na Santiagu Bernabéuu, potem ko je Italijan v ponedeljek po sezoni brez naslovov izgubil službo kljub štirim pokalom v letu 2014. De Blas je po poročanju španskih medijev ob pogovoru s člani Realovega navijaškega društva že potrdil povratek someščana.

"Ancelotti je absolutni fenomen – gentleman, do katerega gojim veliko naklonjenost, mislim pa, da je enako pri vseh v Realu. Še pred tremi dnevi je bil najboljši trener na svetu, dve leti prej je bil to José Mourinho, od tega tedna naprej pa bo to Rafa Benítez. Navdušeno se veselim 30. julija, da bom lahko videl najboljše igralce na svetu, ki delajo z izvenserijskim trenerjem."

Eden vodilnih mož kraljevega kluba je še dodal, da kljub odstavitvi Ancelottija njegov ugled zaradi uspešne prve sezone na Bernabéuu ni trpel. "Carlo ima zdaj še večje ime kot takrat, ko je prišel sem, toda tu smo, da sprejemamo odločitve, za katere mislimo, da so najboljše za klub. Živimo in umiramo z njimi," je dodal De Blas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.