Šport > Nogomet
42 ogledov

Ancelotti že bivši trener Reala

Carlo Ancelotti EPA
Italijanski strateg Carlo Ancelotti se je moral posloviti od vodenja madridskega Reala. Pomagala mu ni niti podpora Cristiana Ronalda.

Petinpetdesetletni Italijan je klop madridskega velikana zapustil po dveh sezonah. Uspešnejša je bila minula, ko je Real pod njegovim vodstvom osvojil španski pokal, prišel pa je tudi do desetega evropskega naslova. V tej sezoni so nogometaši iz španske prestolnice ostali brez domače lovorike, v Ligi prvakov pa jih je v polfinalu izločil Juventus.

Predsednik Reala Florentino Pérez je na novinarski konferenci dejal, da "ni šlo za lahko odločitev", nato pa se je zahvalil Carlu Ancelottiju za opravljeno delo in dodal, da bo njegov naslednik znan prihodnji teden.

V intervjuju za italijanski Il Giornale je Ancelotti sicer dejal, da si bo v primeru izgube stolčka pri Realu vzel leto počitka in odšel na operacijo hrbta. "Operacija je potrebna, ne vem pa, koliko časa bo trajalo okrevanje. Lahko vam zagotovim, da imam ponudbe iz Italija, Anglije in Nemčije. Prepričan sem, da jih ne bo manjkalo tudi po letu dni," je menil Ancelotti, ki ga je sicer pred dnevi podprl tudi prvi zvezdnik kluba Cristiano Ronaldo. Ta je zapisal, da si z Italijanom želi sodelovati tudi v naslednji sezoni.

"Rad bi vam povedal, da smo Carla Ancelottija razrešili njegovih dolžnosti trenerja Real Madrida. To ni bila lahka odločitev za odbor, a kot vedno pravim, tukaj nismo zato, da bi sprejemali lahke odločitev, temveč zato, da sprejemamo odločitve v najboljšem interesu te institucije,'' je sicer nagovor začel predsednik Pérez.

'V preteklih dveh letih si je Carlo Ancelotti pridobil naklonjenost odbora, mene in navijačev. Carlo je del naše zgodovine. A kot vsi vemo, Madrid ima visoke zahteve. Menimo, da je prišel las za nov impulz, ki nam bo omogočil, da osvojimo nove lovorike in dosežemo navijši nivo konkurenčnosti,'' je nadaljeval predsednik.

''Z našo odlično ekipo, talentom in trdim delom lahko našim navijačem prinesemo veselje in uspeh. Rad bi se zahvalil Carlu za njegovo trdo delo in mu sporočil, da je  to še vedno njegova hiša in dom. Naslednji teden bomo vedeli ime novega trenerja Real Madrida,'' je sklenil Pérez.

Ancelotti je Real popeljal do štirih lovorik, poleg Lige prvakov je osvojil še španski pokal, evropski superpokal in klubsko svetovno prvenstvo. Glavni favorit za njegovega naslednika je trener Napolija Rafael Benítez.

Komentarjev 1