Šport > Nogomet
788 ogledov

Eden najbolj kultnih nogometašev zadnjega desetletja nenadoma končal kariero

Gareth Bale Profimedia
Gareth Bale je sporočil, da je končal svojo nogometno kariero.

Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale je končal kariero. Potem ko so se po koncu svetovnega prvenstva v Katarju, na katerem je kot kapetan vodil svojo ekipo, že pojavila nekatera ugibanja o nogometni upokojitvi, je Bale danes to potrdil s sporočilom na Instagramu. Umika se tako z reprezentančne kot klubske scene.

"Po skrbnem in tehtnem razmisleku sem se odločil, da končujem klubsko in reprezentančno kariero. Neizmerno sem vesel, da mi je uspelo uresničiti sanje in igrati v športu, ki ga imam tako rad," je zapisal Bale. "Nogomet mi je dal veliko najlepših trenutkov v življenju. Po 17 letih jih bo težko nadomestiti, ne glede na to, kaj me še čaka," je še dodal.

Gareth Bale | Avtor: Profimedia Profimedia

Bale tako pri 33 letih končuje kariero kot reprezentant z največ nastopi za Wales, zbral jih je 111, dosegel pa je tudi 40 golov. Kar rekordnih šestkrat je bil tudi izbran za valižanskega nogometaša leta. Je pa tudi eden najuspešnejših nogometašev iz Velike Britanije v zgodovini, v bogati karieri je nabral 16 velikih lovorik. Velja za enega najboljših krilnih nogometašev vseh časov.

Z Real Madridom je osvojil kar tri španska prvenstva, en kraljevi pokal in en španski superpokal, kar pet lig prvakov, tri evropske superpokale in tri klubska svetovna prvenstva.

Gareth Bale | Avtor: Profimedia Profimedia

Na reprezentančni ravni je z Walesom dvakrat nastopil na evropskem prvenstvu (2016 in 2020), bil pa je tudi ključni član moštva, ki je tej ekipi v Katarju 2022 priborilo prvi nastop na SP po daljnem letu 1958. Zadnjo tekmo za Wales je odigral 29. novembra lani v skupinskem delu SP proti Angliji.

"Odločitev, da neham igrati nogomet, je najtežja v mojem življenju. Nogometna pot namreč ni spremenila le mojega življa, ampak je določila tudi, kdo sem," pa je časnik Guardian citiral nogometaša ob slovesu.

Gareth Bale | Avtor: Profimedia Profimedia

Bale je nogometno pot začel pri Southamptonu pri 16 letih, kjer je še igral na poziciji levega bočnega branilca, potem je šest sezon igral za Tottenham, leta 2013 pa prestopil v Madrid k Realu za takrat rekordnih sto milijonov evrov. V madridskem klubu je ostal do sezone 2020/21, ko se je kot posojeni igralec vrnil k Tottenhamu. V lanski sezoni pa je prestopil k Los Angelesu, ki je tako zadnji klub v njegovi karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice