Šport > Nogomet
9144 ogledov

Tako se je po 9 letih in 19 lovorikah poslovil najbolj osovražen igralec Reala

Gareth Bale Profimedia
Bale je napisal poslovilno pismo predsedniku Reala Perezu ter zapustil klub, v katerem je tekom devetih sezon osvojil kar devetnajst lovorik.

Gareth Bale je v sredo napisal poslovilno pismo Real Madridu, v katerem je dejal, da so njegove "sanje postale resničnost", s čimer je Valižan končal devetletno obdobje v španskem klubu. Bale bo zapustil Real Madrid, ko mu konec junija poteče pogodba, 32-letnik pa še ni razkril načrtov za prihodnost.

Slednja bo verjetno odvisna od tega, ali se bo Wales uvrstil na svetovno prvenstvo v Katarju, v primeru, če bo Wales ostal brez nastopa na mundialu, pa je ena od možnosti, s katero se spogleduje valižanski igralec, tudi konec tekmovalne poti.

Bale se je leta 2013 preselil k španskemu velikanu iz Tottenhama za odškodnino v vrednosti približno 100 milijonov evrov, kar je bil takratni rekord. Z Real Madridom osvojil 19 velikih trofej, vključno s petimi ligami prvakov.

Gareth Bale | Avtor: Profimedia Profimedia

"To sporočilo pišem, da se zahvalim soigralcem, nekdanjim in sedanjim, trenerjem, osebju in navijačem, ki so me podpirali," je zapisal Bale v pismu Real Madridu, objavljenem na družbenih omrežjih.

"Sem sem prišel pred devetimi leti kot mladenič, ki je želel uresničiti svoje sanje o igranju za Real Madrid. Nositi beli dres, nositi grb na prsih, igrati na Santiago Bernabeuu, osvojiti naslove in osvojiti ligo prvakov. Zdaj se lahko ozrem nazaj in iskreno rečem, da so te sanje postale resničnost in še veliko, veliko več," je zapisal Bale.

"Biti del zgodovine tega kluba in doseči to, kar smo dosegli, ko sem bil igralec Real Madrida, je bila neverjetna izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabil," je sklenil Valižan.

Real Madrid je pozneje objavil izjavo, v kateri je Bala opisal kot "igralca, ki je zdaj za vedno del legende tega kluba", ki je "v teh devetih letih živel enega najsvetlejših časov v naši zgodovini".

Kot enega najdražjih nakupov v zgodovini nogometa, se je od njega po prihodu v Madrid marsikaj pričakovalo in resnično ogromno je tudi prinesel kraljevskemu klubu, z njim osvojil vse mogoče, toda ostaja občutek, da bi lahko doprinesel še dosti več, če ne bi bilo poškodb ter na koncu tudi prepirov s trenerji, vodstvom kluba in navijači ter pomanjkanja motivacije.

Gareth Bale | Avtor: Profimedia Profimedia

V lanski sezoni je tako Bale igral le petkrat v la ligi in sedem minut v ligi prvakov, toda zgodovina si ga bo zapomnila predvsem po 19 lovorikah ter predvsem kar petih osvojenih ligah prvakov, še posebej tisti leta 2018, ko je z dvema zadetkoma praktično sam potopil Liverpool v velikem finalu.

Za beli balet je tekom svoje devetletne avanture odigral kar 258 tekem in zabil 106 zadetkov, z galaktiki iz Madrida pa je poleg petih lig prvakov osvojil še tri državna prvenstva, kraljevi pokal in španski superpokal, tri evropske superpokale, tri klubska svetovna prvenstva...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice