Šport > Nogomet
1401 ogledov

Eden največjih talentov želi izsiliti selitev k velikanu

Mihajlo Mudrik Profimedia
Mladi Ukrajinec želi zaigrati v Premier League.

Londonski Arsenal je po dolgih letih na dobrii poti k vrhunski uvrstitvi v Premier League, kjer trenutno vodi s sedmimi točkami pred Newcastlom, ki ima tudi odigrano tekmo več. Največji konkurent topničarjem tako še naprej ostaja Manchester City, ki je zbral tekmo in osem točk manj, ob morebitni zmagi v sredo proti Leeds Unitedu pa bi razlika med obema kluboma znova znašala pet točk.

Arsenal je v ponedeljek na domačem igrišču s tremi zadetki v drugem polčasu premagal West Ham United s 3:1 in tako odpravil skbi privržencev severno londonskega kluba, ki so se spraševali, kako bo s formo Arsenala po enomesečni prekinitvi zaradi svetovnega prvenstva.

To je sicer prineslo kar težek udarec, saj se je na mundialu poškodoval ključni napadalec Gabriel Jesus, Brazilec bo odsoten še kar nekaj časa. Njegova zamenjava Eddie Nketiah je sicer dosegel tretji zadetek proti West Hamu, a trener Arsenala Mikel Arteta še naprej želi okrepitve v ofenzivnem delu moštva. Že tako mladi ekipi želi dodati še enega izjemnega mladeniča, glavni cilj v zimskem prestopnem roku je Ukrajinec Mihajlo Mudrik.

Igralec, ki bo na začetku januarja dopolnil 22 let, je v tej sezoni zbral 18 nastopov za Šahtar in pri tem zbral 10 zadetkov in 8 asistenc. Izkazal se je tudi v ligi prvakov, kjer je na šestih dvobojih trikrat meril v polno, dvakrat pa je podal za zadetka soigralcev.

Po poročanju najbolj vplivnega novinarja na področju prestopov Fabrizia Romana je Šahtar za Mudrika že dobil ponudbo Arsenala v višini 40 milijonov, ki bi z bonusi narastla na 60 milijonov.

Ukrajinci sicer želijo iztržiti še precej več, a bo pri tem glavna težava kot kaže kar mladi nogometaš. Ta je z objavami na socialnih omrežjih v zadnjih dveh dneh, takšno je vsaj prepričanje Arsenalovih navijačev, očitno nakazal, da si želi takojšnje selitve v vodilni klub Premier League.

Mihajlo Mudrik | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice