Šport > Nogomet
5126 ogledov

Eden največjih trenerjev na svetu razjezil anticepilce: "Nočem jih v klubu!"

Cepljenje Epa
Legendarni nemški trener je dal vsem jasno vedeti, da ne želi v svojem klubu igralcev, ki se ne želijo cepiti.

Zadnje dni je glavna tema v angleški Premier ligi zagotovo koronavirus, zaradi katerega se iz minute v minuto prestavljajo in odpovedujejo nove tekme, saj ekipe preprosto nimajo dovolj zdravih igralcev. Tako so ogrožene celo tekme in tradicija igranja na sloviti "Boxing day" in prvi dan novega leta.

Ena izmed ekip, ki jih je koronavirus najmanj prizadel pa je Liverpool, čigar čisto vsi igralci in člani strokovnega štaba so cepljeni. Kljub cepivu je sicer tudi vrste Rdečih močno razredčil zlovešči omikron, a je situacija vseeno dosti boljša, kot pri ostalih ekipah.

Večina Liverpoolove ekipe jo je tako odnesla brez okužb, medtem ko redki zboleli kažejo zelo blage simptome. Toda zaradi okužb pri nasprotnikih so ogrožene tudi Liverpoolove tekme, kar je zelo razjezilo glavnega trenerja ekipa Jürgena Kloppa, ki je v intervjuju za britanski Telegraph izjavil, da v svoje moštvo v januarskem prestopnem roku ne bo pripeljal nobenega necepljenega igralca, saj bi jim slednji predstavljal "neprestano grožnjo".

Jürgen Klopp | Avtor: Profimedia Profimedia

Klopp sicer ni povedal direktno, da so vsem necepljenim igralcem zaprta vrata Anfield Roada, a je poudaril, da bi takšen nogometaš moral biti popolnoma izoliran od preostanka moštva in bi bilo precej nerealno, da bi bilo kaj takega izvedljivo.

"Moral bi se preoblačiti v drugi slačilnici, jesti v drugi jedilnici, voziti se v ločenem avtobusu ali avtomobilu. Logistično gledano bi bilo vse skupaj preveč kaotično," je svoje mnenje o necepljenih igralcih v moštvih podal Klopp.

Če bi želel, da kaj takšnega funkcionira, bi po Kloppovem mnenju potrebovali posebno zgradbo za vse necepljene igralce, kar pa je seveda neizvedljivo: "Če želimo spoštovati vse protokole, je zelo težko imeti takšne nogometaše v svojih vrstah. Če samo en dobi koronavirus, morajo še vsi ostali iz njegove bližine v izolacijo. Seveda pa si ne moremo privoščiti, da bi postavili zgradbo namenjeno samo necepljenim nogometašem," je zaključil Klopp ter razjezil vse nasprotnike cepljenja, ki so mnenja, da osebna izbira glede cepljenja ne bi smela vplivati na podobne situacije.

Komentarjev 5
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:57 19.december 2021.

    Nekateri pač nočejo tvegati...tinyurl.com/umrli-zaradi-cepiva

  • marko345 13:54 19.december 2021.

    Zrener ima prav, zaradi enega butla, ki misli da je nadznanstvenik, ga v posel- nogomet ne bo spustil. Ko bodo tako zahtevala potjetja itd, bo cepljenje postal standard. Nočeš- dobiš knjižico in živi od zraka, konec.

  • popokatopetl 13:17 19.december 2021.

    Hehe tud kravam dajejo antibiotike non-stop - ker so VIP in ne smejo zbolet :(