Šport > Nogomet
43 ogledov

Bomba iz Italije: Reja menja Katanca?

Žurnal24 main
Iz Italije prihajajo vse glasnejša poročila o menjavi na mestu slovenskega selektorja.

Ime Edoardo (Edy) Reja se je že večkrat znašlo v kombinacijah za klop slovenske nogometne reprezentance, a tokrat gre več kot za običajne govorice. Na Apeninskem polotoku so poročila o menjavi Srečka Katanca zelo prepričljiva, celo tako zelo, da je to povzel državni RAI.

Gazzetta dello Sport je poročala o tem, da se je Reja razšel z Atalanto, na klop katere je sedel lani in jo letos zanesljivo (z Jasminom Kurtićem) obdržal v Serie A.

Razlog za odhod iz Bergama naj bi bila ponudba Nogometne zveze Slovenije, čeprav je njen predsednik Aleksander Čeferin še po koncu neuspešnih kvalifikacij za Euro 2016 zatrjeval, da ima Katanec absolutno podporo.

Lep konec odlične kariere

Reja je rojen v Ločniku, nedaleč od Gorice, njegov oče je bil Slovenec. 70-letni strokovnjak je v preteklosti že namignil, da bi ga vodenje Slovenije zanimalo, zanj bi bilo voditi fante iz domovine njegovega očeta najbrž lep zaključek bogate kariere, v kateri je med drugim treniral tudi Napoli, Lazio, Verono, Bologno, Lecce, Torino, Genoo, Cagliari in splitski Hajduk

Če bi bil Reja imenovan, potem bi po Bojanu Prašnikarju, Zdenku Verdeniku, Srečku Katancu, Branku Oblaku, Matjažu Keku in Slaviši Stojanoviću postal sedmi slovenski selektor.

Novico je luč dneva ugledala prav na dan, ko je bila na sporedu prijateljska tekma med Slovenijo in Turčijo v ljubljanskih Stožicah.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • izRODEk 21:55 05.junij 2016.

    Gre za kupčkanje pri imenovanju mlajšega Čeferina na čelo FIFA-e. Reja je del "plačila za glas za Čeferina.Katancu pa je tako in tako več ali manj vseeno: on je tu le še zaradi denarja.