Šport > Nogomet
23 ogledov

El Mundo vztraja: Neymar je stal 95 milijonov evrov

Neymar poškodba Getafe Barcelona španski pokal EPA
Pri španskem časniku El Mundo so prepričani, da je Barcelona za prihod Neymarja plačala precej več, kot je pripravljena priznati.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je za lanski prestop Brazilca Neymarja iz Santosa plačala kar 95 milijonov evrov in ne "le" 57 milijonov, kolikor je bil javnosti predstavljen znesek, piše dnevnik El Mundo.

Sodeč po pisanju omenjenega dnevnika je bil prestop Neymarja najdražji v zgodovini in kar 38 milijonov evrov dražji od prvotno objavljene vsote.

Pogodba v rokah pravosodja

"Barcelona je za podpis brazilskega napadalca plačala 95 milijonov evrov in ne 57 milijonov, kakor je objavil predsednik kluba Sandro Rosell," poroča madridski dnevnik in dodaja, da je pogodba, ki jo je podpisal katalonski klub, trenutno v rokah španskega pravosodja.

V teh dokumentih so navedene vse podrobnosti o milijonskih nakazilih nogometaševi družini, kar se je doslej skrivalo, še piše časnik.

Cena tudi do 183 milijonov

Eden od dveh podpisanih novinarjev, Eduardo Inda, je v popularni televizijski oddaji Punto Pelota še poleti trdil, da je cena Brazilčevega prestopa z objavljenih 57 milijonov v resnici narasla na "vesoljskih" 183 milijonov.

Njegova takratna računica je bila 47 milijonov evrov, ki jih je tudi uradno prejel Santos, 50 milijonov (neto) naj bi prejel Neymarjev oče, kar skupaj z davki nanese že 106 milijonov (davki v Kataloniji so višji). Nato je po takratnem pričevanju Inde Barcelona plačala še 40 milijonov različnim "lastnikom" brazilskega reprezentanta, skupaj z različnimi davki pa je prišel do končnega izračuna 183 milijonov. Svoje pričevanje v tokratnem prispevku za El Mundo je torej kar prepolovil ...

Novinar El Munda Eduardo Inda med gostovanjem v "tabloidni" televizijski oddaji Punto Pelota (računanje se prične pri 1:48):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.