Šport > Nogomet
63 ogledov

Sreča: Neymar nazaj že po 3-4 tednih

Neymar poškodba Getafe Barcelona španski pokal EPA
Iz tabora Barcelone so potrdili, da bo brazilski zvezdnik Neymar zaradi poškodbe gležnja odsoten največ štiri tedne. Nared že za veliki derbi z Manchester Cityjem.

Takoj, ko se je v velikem slogu vrnil en zvezdnik, Lionel Messi je v četrtek zabil dva gola Getafeju in na zadnjih treh obračunih po povratku zabil že štiri zadetke, se je poškodoval drugi – tako kot na zadnji skupni tekmi v prvi postavi (proti Betisu) se je večer dvojca Messi-Neymar končal s poškodbo.

Brazilec je že po polovici prvega polčasa nerodno stopil pri reševanju žoge blizu golavta in se zgrudil v bolečinah, fizioterapevti kluba pa so ga odnesli v slačilnico. Messi je kasneje praktično sam premagal modre z dvema goloma, s katerima so Katalonci z lahkoto napredovali v četrtfinale, kjer jih čaka Levante

"Jutranji testi so potrdili, da je nogometaš Neymar Jr. utrpel zvin desnega gležnja. Približen čas okrevanja je tri do štiri tedne," so prek uradne spletne strani (www.fcbarcelona.cat) v petek sporočili iz vrst Blaugrane. To pomeni, da bo zagotovo izpustil ligaški tekmi z Málago in Valencio, pokalni z Levantejem, naj bi pa bil pripravljen za derbi z Manchester Cityjem v Ligi prvakov.

Posnetki so jih pomirili

Čeprav resnost poškodbe uradno še ni bila znana, so bile prve informacije optimistične, govorile pa so o zvinu gležnja, ki bi ob dejstvu, da so vezi ostale nepoškodovane, pomenil slab mesec mirovanja, v najslabšem primeru pa bi lahko Brazilec počival tudi mesec dlje.

"Vse posnetke, ki smo jih videli, so nas zelo pomirili," je po tekmi strasti miril trener Gerardo Martino, ki ga čez skoraj točno mesec dni čaka prva od dveh izjemnih tekem v Ligi prvakov proti Cityju.

"Hvala Bogu, da ni bilo tako hudo, kot bi lahko bilo. Raje bi videl, da bi o tem govorili zdravniki. Mi menimo, da če bodo potrdili poškodbo, (Neymar, op. a.) ne bo potreboval dolgo časa za okrevanje. Lahko bi bilo mnogo huje. Zdravniki so nas pomirili, v slačilnici je bil z njim tudi njegov oče. Zdravniki pa bodo povedali, kako dolgo ne bo mogel igrati."

Messi: "Potrebujemo ga"

Uradna klubska izjava je govorila o "zvinu peronealnih vezi" desnega gležnja, Neymar pa bo po povratku v Barcelono prestal dodatna testiranja. Najboljše želje soigralcu je poslal tudi Messi, ki je z neverjetnim golom v drugem polčasu spet spomnil na svoje najboljše dni.

"Res je škoda," je dejal za eno od katalonskih televizij. "Jutri bo prestal še nekaj testov, da bo videl, v kakšnem stanju je. Upamo, da ni nič hujšega in da ne bo odsoten dalj časa, ker ga potrebujemo. Zelo je pomemben za nas in želimo si, da se čim prej vrne."

Pohvale Leu in čestitke Xaviju za 700. tekmo

Po tekmi na jugu Madrida sta poleg Neymarjeve poškodbe najbolj odmevala Messijeva dva gola in jubilejna 700. tekma za klub legendarnega vezista Xavija Hernándeza, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

"Čestitke prijatelj!! Da jih bo še veliko več," je prek socialnih omrežij Xaviju čestital Messi. "Čestitke mojemu prijatelju Xaviju za njegovih 700 tekem za Barcelono. Spektakularno!! Kako si dober, makina!!" je dodal napadalec Pedro Rodríguez.

"Danes je poseben dan za enega velikana v vseh pogledih. V veliko veselje mi je biti soigralec tega fenomena," ju je dopolnil branilec Daniel Alves. "Brez besed o Leu Messiju. Ferrari je popravljen!! Najboljši si, papito."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.