Šport > Nogomet
193 ogledov

Elsner dokončno dočakal slabo novico

Luka Elsner Twitter
Ni prostora še za dva.

Francoska prva liga ostaja pri 20 članih, je z 82,33-odstotno večino odločila Francoska nogometna zveza (FFF) na svoji generalni skupščini. To pomeni, da sta Amiens slovenskega trenerja Luke Elsnerja in Toulouse izpadla v drugo ligo. FFF je dodala, da se bo sestal še odbor francoske lige in prilagodil tekmovalni koledar za sezono 2020/21.

Odločitev FFF je sprejelo 200 delegatov amaterskih in poklicnih klubov na videokonferenci in je pričakovana, saj so jo pred tem potrdili klubi, nato pa 23. junija z 74,5-odstotno večino še generalna skupščina najvišje francoske nogometne lige (LFP).

Najpomembnejše francosko nogometno tekmovanje je v pandemiji novega koronavirusa edino od velike peterice v Evropi, ki se zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo nadaljevalo, 30. aprila so ga namreč predčasno končali.

Prvak je že sedmič v zadnjih osmih letih postal Paris Saint-Germain. Na zadnjih dveh mestih sta bila Amiens in Toulouse. Oba sta se na odločitev o izpadu v drugo ligo pritožila na francosko vrhovno sodišče. To je 9. junija ugodilo pritožbi obeh klubov.

Sodišče je vodstvo lige in tamkajšnjo krovno nogometno organizacijo tedaj obvestilo, naj sestavita ligo, v kateri bo 22 ekip, dve več kot običajno. Klubi, LFP in zveza pa so navkljub temu izglasovali dvajsetčlansko ligo.

Pred zasedanjem generalne skupščine FFF sta Amiens in Toulouse še zadnjič skušala prepričati sodelujoče v razširitev lige. "Nogomet bi moral v teh težkih časih pokazati enotnost, brez izključevanja, in pokazati človečnost in solidarnost," je med drugim dejal predsednik Amiensa Bernard Joannin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.