Šport > Nogomet
75 ogledov

Ena od velikih petih lig ne bo zaključena

žoga Liga prvakov
Francoski predsednik vlade Edouard Philippe je potrdil, da do septembra ne bo moč nadaljevati domačih profesionalnih lig, vključno z nogometno.

Premier Edouard Philippe je odločitev pojasnil ob postopnem načrtu za ukinitev ukrepov zaradi pandemije novega koronavirusa. Dejal je, da vsaj do septembra ne bodo dovoljene prireditve z več kot 5000 ljudmi. To bržčas pomeni, da bo tudi elitna francoska liga, v kateri sta tudi Rene Krhin pri Nantesu in Luka Elsner, ki je trener pri Amiensu, najverjetneje predčasno končala sezono.

Philippe je parlamentu dejal, da se sezona 2019/20 ne bo nadaljevala, čeprav v ligi upajo, da bi jo lahko izpeljali brez gledalcev. Francoska nogometna liga je prekinjena od 10. marca, na lestvici zanesljivo vodi Paris St. Germain in je na dobri poti proti novemu naslovu, a kar zadeva druge tekmovalne odločitve, so te še bolj ali manj nejasne.

Ocenjujejo pa, da bi odpoved nogometne sezone klube stala več kot 100 milijonov evrov zaradi televizijskih pravic, ob tem pa tudi izgube od sponzorjev in vstopnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.