Šport > Nogomet
2932 ogledov

Ko je izvedel, da ima koronavirus, si je vzel življenje

koronavirus ligue 1 Profimedia
Nogometni svet je pretresla velika tragedija, povezana z novim koronavirusom.

Francoski prvoligaš Stade de Reims, trenutno petouvrščena ekipa tekoče sezone elitne Ligue 1, žaluje za klubskim zdravnikom Bernardom Gonzalezom, ki je storil samomor, potem ko je bila pri njem potrjena okužba s COVID-19, poroča La Parisien.

Šestdesetletnik je zadnje dni preživel v karanteni skupaj z ženo, ki je bila prav tako pozitivna na novi koronavirs.

Po poročanju francopskih medijev je za seboj pustil poslovilno pismo, iz katerega naj bi bilo razvidno, da je bila njegova odločitev neposredna povezana z okužbo.

Gonzalez je bil zelo priljubljen in spoštovan zdravnik, navaja La Parisien. Več kot 23 let je bil član nogometnega kolektiva iz Reimsa, kjer je tako v očeh navijačev kot sodelavcev užival status klubske legende. 

"Ne najdem besed, šokiran sem nad to novico," se je odzval predsednik kluba Jean-Pierre Caillt. "Pandemija nas je zadela naravnost v srce. Bernard je bil velik profesionalec in poosebitev našega kluba. Z nami je bil več kot 20 let, svoje delo pa je opravljal z največjo mero profesionosti, strasti in nesebičnosti."

"V najtežjih časih je za klub delal prostovoljno. Bil je natančen zdravnik in pravi umetnik. Seveda je med nami prišlo tudi do trenj, a to so bila prijateljska trenja, ki so prisotna v slehernem klubu. V naših očeh bo ostal velik človek. Sožalje ženi in staršem. Danes je tragičen dan," je sporočil Caillt.

Novica o smrti priznanega zdravnika je zelo prizadela celotno severno Francijo, oglasil se je celo župan Reimsa Arnaut Robinet. "Bil je klubski zdravnik. Velik profesionalec, ljubljen in spoštovan s strani mnogih. Stopili smo v stik z njegovimi starši, ženo, družino. Postal je kolaterlana žrtev koronavirusa. Vem, da je svojo odločitev pojasnil v poslovilnem pismu, vendar ne bom upošteval njegove vsebine. Bil je predan človek," je sporočil Robinet.

 

Komentarjev 1
  • pancsorpwing 15:04 06.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice