Šport > Moto športi
3019 ogledov

Nad formulo 1 se zgrinjajo temni oblaki

Epa Šef moštva Alfa Romeo Frederic Vassuer po odpovedi VN Avstralije.
Šefi nekaterih moštev formule 1 so v skrbeh za prihodnost elitnega dirkaškega športa.

Šef moštva McLaren Zak Brown je dejal, da je zaradi pandemije koronavirusa formula 1 "na zelo tenkem ledu", saj je v pogovoru za britansko medijsko hišo BBC ocenil, da se bodo najmanj štiri ekipe težko vrnile v tekmovanje za svetovno prvenstvo.

Letošnje svetovno prvenstvo bi moralo imeti 22 dirk, že sedaj pa jih je osem odpovedanih ali preloženih. "To je lahko zelo uničujoče za moštva. Če jih ne bo dovolj za nastopanje, je to posledično uničujoče tudi za celotno formulo ena," je dejal Brown.

Izvršni direktor britanske ekipe je dodal, da so se ekipe že poenotile in znižale stroške za naslednjo sezono iz 175 milijonov ameriških dolarjev na 150 (138,7 milijona evrov), a da jih bo treba še bolj.

zak brown | Avtor: Epa Epa

"Že doslej so imele nekatere ekipe velike težave. V tej zdravstveni in ekonomski krizi se bodo povečale in razširile na druge ekipe. Ni si moč niti predstavljati, da bi ljudje stali v vrsti, da prevzamejo ekipe v krizi, kot se je v preteklosti dogajalo," je menil Brown.

"Mislim, da ta kriza ni mogla priti ob slabšem času. Zato menim, da je formula ena na zelo tankem ledu," je dodal Američan.

Moštvo McLarna je od ustanovitve leta 1963 z osmimi konstruktorski naslovi tretje najuspešnejše v zgodovini. Zanj so med drugimi nastopali zvezdniki Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen, Fernando Alonso in Lewis Hamilton.

Komentarjev 1
  • pancsorpwing 15:03 06.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks