Slovenija
11426 ogledov

Agonija na ladji, Slovenec ujet že več kot en mesec

Križarka Epa
Poskušali so se izkrcati že v več pristaniščih, a so jih povsod zavrnili.

Slovenec Evgen Ivanc je po poročanju MMC že en mesec ujet na križarki Coral Princess s 1020 potniki in 878 člani posadke na krovu. 

Koronavirus v Franciji Slovenija Boj proti epidemiji: Tega se bo vlada lotila danes

Ladjo ameriško-britanskega podjetja Carnival z okuženimi potniki in mrtvimi na krovu je zavračalo eno pristanišče za drugim, v soboto pa je naposled le dobila dovoljenje, da se zasidra v Miamiju na Floridi. 

Več ur čakal in umrl na krovu

Tretja žrtev na krovu je 71-letni moški, ki je umrl potem, ko je po besedah njegove hčerke moral več ur čakati na izkrcanje in prevoz do bolnišnice v Miamiju. Testiranje je pokazalo, da je pet potnikov in sedem članov posadke okuženih z novim koronavirusom sars-cov-2. 

Koronavirus maska Epidemija covid-19 Zdravje "Posttravmatska stresna motnja je 'simbol časa' kot histerija v začetku 20. stoletja"

Med člani posadke je po poročanju MMC tudi Ivanc, ki zadnjih pet let dela na križarkah kot upravnik umetniških galerij. Ker ne kaže znakov okužbe, čaka, da se bo lahko izkrcal, a mu do tega trenutka to še ni uspelo. Države so namreč ena za drugo odrekale izkrcanje potnikov, križarjenje se je zato podaljševalo.

Zavračanja v pristaniščih

12. marca se je lastnik ladje zaradi epidemije odločil, da za 60 dni prekinejo s križarjenji, zato bi se morala ladja izkrcati v najbližjem pristanišču Buones Airesu. Večina potnikov je imela za 19. marec že vnaprej rezervirane letalske vozovnice, a je večina potnikov, z izjemo argentinskih državljanov, ostala ujeta na ladji. 

Paulo Dybala Nočna mora Šport Zvezdnik že negativen, zdaj pa znova pozitiven na COVID-19

Križarka | Avtor: Profimedia Profimedia

Koronavirus Zdaj veste! Svet Medijski tajkun odkril razlog za koronavirus

Ladja je še isti večer izplula, potem ko je argentinska vlada zagrozila, da pozneje ne bodo smeli več izpluti, prav tako pa ne bodo dovolili izkrcanja potnikov. Enaka zgodba se je po navedbah MMC ponovila naslednji dan v Montevideu v Urugvaju, kjer so kljub prvemu zagotovilu, da se bodo potniki lahko izkrcali, "čez noč spremenili odločitev". 

Koronavirus v Sloveniji Koronavirus Slovenija Zdravnik iz UKC-ja o trenutku, ko bi bilo potrebno izbirati med bolniki

V Miamiju na Floridi so jih sprejeli

Podobno se je zgodilo čez nekaj dni v Rio de Janeiru, zato so se odpravili proti Floridi. Medtem so prvi potniki in člani posadke začeli kazati simptome okužbe z novim koronavirusom sars-cov-2, zato so na krovu odredili karanteno. Nekaj potnikov se je medtem že uspelo izkrcati, velika večina pa jih na to na ladji še čaka.

Koronavirus, Grčija Dokumenti Svet Je nemška vlada že pred leti napovedala koronavirus?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 08:55 06.april 2020.

    Dobra ponudba: Plačaš 14 križarjenja, dobiš še 14 dni gratis..

  • kritikus 08:50 06.april 2020.

    Itak tisti ki imajo so jih največ okužili,

  • ode 08:27 06.april 2020.

    Vsak je ujet na ladji, dokler ta nekje ne pristane. Razen, če zna dobro plavati. Dotični naj nič nepyzdi, saj je šel prostovoljno v luksuzno ujetništvo.