Svet
7814 ogledov

Je nemška vlada že pred leti napovedala koronavirus?

koronavirus covid-19 test Epa
Dokument, ki podžiga teorije zarote.

Sedem milijonov mrtvih v treh letih, pomanjkanje hrane in preobremenjeni zdravstveni sistem, ki ne bo mogel oskrbeti vseh pacientov, zato bodo številni med njimi umrli, piše Deutsche Welle.

Gre za scenarij iz "Analize tveganja za zaščito državljanov" nemške vlade iz leta 2012, v kateri razgrajujejo ukrepe in posledice dveh možnih naravnih katastrof: poplave in pandemije. Del analize pod naslovom "Pandemija virusa Modi-SARS" je izdelal ugledni nemški inštitut Robert Koch v sodelovanju z nekaterimi vladnimi službami.

V njem obdeluje scenarij pojava nove vrste SARS-a v jugovzhodni Aziji in to s prehodom z živali, ki jih prodajajo na tamkajšnjih tržnicah, na človeka. Dokument navaja, da bi teoretično novi virus iz Azije februarja lahko prispel do Evrope in da bi bil v Nemčiji vrhunec epidemije v tem primeru aprila. Zatem bi - v skladu z omenjenim scenarijem - sledila najmanj tri leta okrevanja iz krize.

Koronavirus covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Dokument v preteklih tednih pogosto koristijo kot temelj za razne teorije zarote, v katerih naj bi šlo za "skrivni načrt nemške vlade" iz leta 2012.

Deutsche Welle pri tem navaja, da takšne scenarije strokovnjaki izdelujejo na temelju realnih možnosti, nevarnosti, kot so pandemija, poplave, suše, na podlagi katerih bi se država in družba lahko bolje pripravili na možno krizno situacijo. Poleg tega ta dokument ni nikakršen "skrivni načrt", pač pa vsem dostopno poročilo nemškega zveznega urada za civilno zaščito in pomoč v primeru katastrof.

Janša v UKC Obisk UKC Slovenija Janša danes opozoril na to nevarnost

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Waltter 20:50 05.april 2020.

    No in kaj so naredili, popolnoma nic, razen da so v koncu leta 2016 objavili spisek zivil katere si naj ljudje pripravijo za 30 dni v naprej v primeru da pride do crnega scenarija. Ne samo da so bedaki premlevali ...prikaži več razlicne scenarije ampak so tudi vehamentno med zadnjimi zaprli letalski postniski promet z kitajsko. Tak da kaj oni pisejo in raziskujejo pomeni da imajo prevec casa in nobenega ucinka.