Šport > Nogomet
465 ogledov

Koronavirus zadržuje Ronaldinha v zaporu

ronaldinho Epa
Epidemija legendarnemu Brazilcu ne gre na roko.

Ronaldinho, brazilska nogometna legenda, je zaradi ponarejenega potnega lista že en mesec v zaporu v paragvajskem Asuncionu. Eden od razlogov za to je novi koronavirus, zaradi katerega so že tretjič prestavili obravnavo njegovega primera, po katerem bi se razjasnilo, kakšna bo njegova usoda, poroča La Repubblica.

Ali bosta skupaj z bratom ostala dlje v zaporu, ali bosta lahko odšla v domovino, zaenkrat ne ve nihče, mnogi Brazilci pa se sprašujejo, ali je zavlačevanje posledica odnosa Brazilcev do paragvajskega nogometa. "Nogomet lahko igrajo na Marsu, le v Paragvaju ne," je nekoč izjavil brazilski zvezdnik Romario.

Ronaldinho v zaporu skupaj z morilci, roparji, posiljevalci in skorumpiranimi politiki ne trpi. Dovoljeno mu je marsikaj, redno igra nogomet, na voljo mu je tudi telefon. Tako se je pred dnevi pogovarjal z nekdanjim soigralcem iz Barcelone Carlesom Puyolom.

Do danes še nihče ne razume, zakaj se je moral za vstop v Paragvaj zateči k ponarejenemu paragvajskemu potnemu listu in ne zakonitemu brazilskemu, ki so mu ga zaradi njegovih nezakonitih finančnih dejanj sicer odvzeli, a tudi vrnili.