Šport > Nogomet
836 ogledov

Legendarnemu Ronaldinhu grozi pet let zapora

Ronaldinho Paragvaj Epa
Nekdanji brazilski nogometni virtuoz Ronaldinho se je v Paragvaju znašel za zapahi.

Paragvajska oblast je slovitega Brazilca Ronaldinha obtožila, da je v njihovo državo vstopil s ponarejenim potnim listom, sprva so odstopili od pregona, na zahtevo generalnega tožilca pa so ga v glavnem mestu Asuncionu vendarle spravili v pripor. V njem se je zašel tudi njegov brat Roberto, saj so tudi pri tem našli ponarejeno potno listino, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zaslišanje bodo opravili v nedeljo in odločili o njuni usodi. Najprej se je tamkajšnje tožilstvo odreklo pregonu, ker sta sodelovala v preiskavi in pripomogla k razpletu zgodbe.

Paragvajka policija je v četrtek preiskala hotel, kjer sta bila Ronaldinho in Roberto. Notranji minister Paragvaja Euclides Acevedo je tedaj razkril, da je Ronaldinho uporabljal paragvajski potni list, ki je bil pred meseci uradno izdelan za paragvajskega državljana, kasneje pa ustrezno spremenjen.

Ronaldinho Paragvaj Tožilstvo odločilo Šport Ronaldinho z več sreče kot pameti Škandal Šport Ronaldinha ujeli s ponarejenim potnim listom

Ronaldinhu, ki je bil z Brazilijo leta 2002 tudi svetovni prvak in je leta 2006 z Barcelono osvojil ligo prvakov, so brazilske oblasti leta 2018 odvzele potni list, saj je bil obsojen na plačilo kazni v višini 2,5 milijona evrov, saj je na jezeru, ki je v zaščitenem območju, zgradil past za ribe in pomol.

Ronaldinho je v Paragvaj odpotoval, da bi tam promoviral knjigo "Genij življenja", udeležil naj bi se tudi odprtja kazina in nekaterih dobrodelnih prireditev.

Kazen zaradi ponarejene listine v Paragvaju lahko znaša tudi pet let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.