Šport > Nogomet
2115 ogledov

Ronaldinhov odvetnik: "Moj klient je bedak!"

Epa
Odvetnik slovitega brazilskega nogometaša zanika obtožbe, da je njegov klient namerno in zavestno kršil zakon.

Paragvajske oblasti so po več kot sedemurnem zaslišanju v četrtek aretirale 39-letnega Ronaldinha, nekdanjega zvezdnika PSG-ja, Barcelone in Milana, ki je leta 2002 z Brazilijo osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Poleg nekdanjega brazilskega nogometaša se je za zapahi znašel tudi njegov brat in agent Roberto. Obtožnica ju bremeni, da sta v državo vstopila s ponarejenima potnima listoma, zaradi česar je zagrožena tudi do petletna zaporna kazen.

Ronaldinho je v Paragvaj odpotoval, da bi tam promoviral knjigo "Genij življenja", udeležil naj bi se tudi odprtja kazina in nekaterih dobrodelnih prireditev.

Škandal Šport Ronaldinha ujeli s ponarejenim potnim listom

Tožilstvo se je sprva odreklo pregonu, saj sta Ronaldinho in njegov brat sodelovala v preiskavi, a je sodnik predlog zavrnil, nato pa na priporočilo generalnega tožilca za oba odredil pripor.

Paragvajske oblasti so kršitev domnevne uporabe ponarejene potne listine ugotovile že ob vstopu Brazilcev v državo, vendar so jima dovolile, da se najprej namestita v hotel v Asuncionu, kjer so nato pripadniki policije locirali ponarejene dokumente.

Ronaldinho Paragvaj V priporu Šport Legendarnemu Ronaldinhu grozi pet let zapora

Nogometaš in njegov brat, ki zavračata krivdo in trdita, da sta žrtev prevare, sta se dan zatem prostovoljno udeležila večurnega zaslišanja pri pristojnemu tožilcu, vendar ju uslužnost ni rešila pred morebitnimi sankcijami. O njuni usodi bo odločalo sodišče.

Odvetniki lobirajo za hišni pripor

Ronaldinho se bo iz težav reševal s pomočjo veččlanske odvetniška ekipe. "Sodišče ni upoštevalo, da Ronaldinho ni mogel vedeti, ali je storil karkoli nezakonitega, saj sploh ni razumel, da so mu bili izročeni lažni dokumenti. On je bedak," je z nenavadno izbiro besed klientu v bran stopil odvetnik Adolfo Marin. Dodal je, da bi moral sodnik upoštevati olajševalno okoliščino, da je Ronaldinho "oče, ki pa namesto, da bi praznoval sinov rojstni dan, mora odgovarjati na vprašanja sodišča." 

Drugi odvetnik Hector Caceres je poudaril, da je njegov slavni klient "ugodil vsem zahtevam policije in tožilstva, zato bi si vsekakor zaslužil premestitev v hišni pripor."

Ronaldinho je bil član Barcelona od leta 2003 do 2008. V dresu blaugrane je odiral 207 tekem, zabil 94 golov in osvojil štiri lovorike.

Kot nogometaš katalonskega velikana je leta 2005 osvojil tudi priznanje za najboljšega igralca na svetu (Ballon d'Or).

V karieri je igral še za Gremio, PSG, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro in Fluminense.

Ronaldinho Paragvaj Tožilstvo odločilo Šport Ronaldinho z več sreče kot pameti

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar @narhist
    @narhist 11:32 08.marec 2020.

    To kar pravi odvetnik je strategija obrambe, je pa res, da se ni nič zlagal. "Genij življenja"

  • mercedesb 11:21 08.marec 2020.

    IQ Ronaldinha-stevilka nogice novorojencka