Šport > Nogomet
10258 ogledov

Umrl legendarni Francoz

Robert Herbin Reševalni pas/Twitter
Kot igralec je slavil pet naslovov prvaka, kot trener štiri.

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Robert Herbin, ki je kot trener Saint-Étienne preoblikoval v enega najboljših klubov na stari celini v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, je preminil v dvainosemdesetem letu starosti, je francoski tiskovni agenciji sporočil predsednik kluba Roland Romeyer.

Koronavirus v Franciji Svet Sporočili podatke, ki se jih lahko veselimo

Herbin je za francosko izbrano vrsto odigral 23 tekem, športno kariero je preživel v Saint-Étiennu, kjer je s 33 leti postal tudi eden najmlajših trenerjev v francoski nogometni zgodovini.

Saint-Étienne, kjer je kot igralec slavil pet naslovov prvaka, je popeljal do naslednjih štirih državnih naslovov v vlogi trenerja, zadnjega leta 1981. To je bil tudi zadnji od skupno desetih naslovov te ekipe. Dve leti prej je v klub prišel tudi sloviti Michel Platini.

V evropskih tekmovanjih je Herbin prišel v finale pokala prvakov leta 1976, ko je Saint-Étienne na Hampden Parku v Glasgowu izgubil z 0:1 proti Bayernu iz Münchna.

Herbin je bil od začetka prejšnjega tedna v bolnišnici v Saint-Étiennu zaradi hudih težav s srcem in pljuči, njegove smrti pa ne povezujejo z novim koronavirusom.

Poleg Saint-Étienna (1972-1983 in 1987-1990) je treniral še Lyon (1983-1985), Al-Nassr Ryad v Saudski Arabiji (1985-1986), Strasbourg (1986-1987) in Red Star Saint-Ouen (1991-1995).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.