Šport > Nogomet
16 ogledov

Ena zadnjih trdnjav "stare šole" - Argentina

Ángel Correa Juan Sebastián Verón San Lorenzo Estudiantes Reuters
Velikokrat občudujemo napadalne akcije in tehnično dovršene nogometaše, a najpomembnejša postranska stvar na svetu ima tudi drugo, temnejšo plat. Le-to zelo dobro predstavlja posnetek nekaterih najbolj grobih posredovanj v pred nekaj tedni končanem prvem delu argentinske Primere División.

Moštva v argentinski Primeri División bodo z boji nadaljevala šele čez dober mesec dni, tako da so ljubitelji nogometa v deželi gavčev, poleg prestopnega roka, še vedno tudi pod vtisi nedavno končanega prvega dela prvenstva 2013/14. Torneo Inicial se je 15. decembra končal s petnajstim slavjem San Lorenza, klub papeža Frančiška je uvodni del tekmovanja zaključil z dvema točkama naskoka (33). "Los Santos" so na 19 tekmah zabili 29 golov, več jih je dosegel le drugouvrščeni Lanús (32). 

Številka je dokaj nizka v primerjavi s količino zadetkov, ki jih v enakem obdobju dosegajo vodilni klubi v večini evropskih lig. Del odgovora na vprašanje, zakaj je temu tako, se skriva tudi v zgornjem posnetku. V Argentini namreč nogometaši (še zdaleč ne gre le za branilce) precej bolj pogosto kot njihovi evropski kolegi posegajo po grobih, včasih tudi nevarnih metodah branjenja. Seveda k včasih nizkim izidom veliko prispeva tudi specifičen način tekmovanja in še drugi faktorji, a vsekakor napadalcem v domovini Diega Armanda Maradone, Lionela Messija in drugih mojstrov ni lahko.

Ne tekmec ali nasprotnk, temveč sovražnik

Čeprav v vrhunskem evropskem nogometu včasih kar pogrešamo malce več nekoč pogostejše bojevitosti in pravega rivalstva, ki se v kontaktnem športu pač mora odraziti tudi v takih in drugačnih fizičnih obračunih, pa je večina izbranih posredovanj vredna vsake obsodbe. Medtem, ko bi nekaterim morda še lahko verjeli, da cilj njihovega starta ni bila poškodba nasprotnika, pa drugim ne gre očitati nič manj kot nameren poskus grobega "uličnega" napada.

Vse skupaj začenja večini dobro znani veteran Juan Sebastián Verón, svoja predstavnika med "grobijani" ima tudi prvak, barve San Lorenza branita Ángel Correa in Juan "Pichi" Mercier. Niti Lanús ni izostal - za to je poskrbel Chamorro, video pa glede na prej videno več kot dostojno zaključuje branilec moštva Newell's, Paragvajec Marcos Cáceres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.