Šport > Nogomet
251 ogledov

Evforija v Splitu, iz Premier League k Hajduku

Ivan Perišić Profimedia
Ivan Perišić iz Tottenhama nazaj k Hajduku.

Hrvaški nogometni reprezentant Ivan Perišić se iz moštva Tottenham Hotspur vsaj začasno vrača k splitskemu Hajduku, kjer se je v mladih letih učil nogometne igre. Novico so danes potrdili v angleškem klubu, 34-letni Perišić pa bo do konca sezone v Dalmaciji igral kot posojeni nogometaš. Morda bo Hrvat v Splitu ostal celo dlje, saj mu pogodba s Tottenhamom poteče junija.

Perišić je sezono začel kot standardni nogometaš prve enajsterice Tottenhama. Kasneje je po poškodbi križnih vezi moral na operacijo in staro formo bo v spomladanskem delu sezone skušal vnovič pridobiti pri Hajduku. V Splitu je ob prihodu Perišića sicer zavladala navijaška evforija.

V bogati karieri je Perišić blestel predvsem v nemški bundesligi, kjer je igral za Borussio Dortmund, Wolfsburg in Bayern München, ter Interju iz Milana. Član kluba iz Lombardije je bil kar sedem let,  zbral je 208 ligaških tekem in dosegel 49 golov.

Maja 2022 se je preselil k Tottenhamu, za katerega je odigral natančno 50 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.