Šport > Nogomet
1600 ogledov

Bivši član Milana in Atletica bo v Hajduku igral za en evro

Nikola Kalinić Epa
Nekdanji hrvaški reprezentant bo Hajduku skušal pomagati do naslova.

Petintridesetletni Nikola Kalinić, ki je v svoji karieri zbral 42 nastopov in 15 zadetkov za izbrano vrsto Hrvaške, se vrača v klub svoje mladosti. Svojo kariero je namreč začel v splitskem Hajduku, kasneje nosil drese angleškega Blackburna, ukrajinskega Dnipra, italijanskih klubov Fiorentina, Milan, Roma in Verona ter španskega Atletica iz Madrida, zdaj pa bo še enkrat več zaigral za 'bile', ki želijo osvojiti prvi naslov hrvaškega prvaka po letu 2005.

Napadalec je že v minuli sezoni sicer branil barve 'dalmatinskega ponosa', nato pa je sledila večmesečna pavza v kateri Kalinić ni igral. Zdaj je podpisal novo pogodbo do konca sezone, njegova mesečni prihodek pa bo zgolj simboličen, znašal bo namreč eno evro.

"To je bil moj najlažje opravljeni posel v treh letih odkar sem pri Hajduku. Gre za plačo en evro. Nikola se vrača le z enim ciljem, Hajduku želi pomagati do prvega naslova po 19 letih," je dejal direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Potezo so pozdravili tudi številni mediji zunaj Hrvaške, o njej so se na primer razpisali pri angleškem Guardianu in nemškem Kickerju, nizozemski Voetbal International pa je zapisal, da bo Kalinić zaigral 'za ljubezen svoje mladosti'. 

Hajduk je v hrvaškem prvenstvu zbral 41 točk in se nahaja na vrhu razpredelnice. Sledi mu Rijeka s tekmo in šestimi točkami manj (35), šele tretji pa je serijski prvak Dinamo. Ta je sicer odigral dve tekmi manj, zbral je 34 točk.

Na zadnji tekmi pred zimskim premorom, spomladanski del se bo pričel 23. januarja, je na Maksimirju Dinamo gostil Hajduk, dvoboj pa se je končal brez zadetkov in tako tudi brez zmagovalca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.