Šport > Nogomet
765 ogledov

Trener Varaždina zbolel za rakom, delal bo še naprej

Marijo Kovačević Facebook Marijo Kovačević.
Strateg prvoligaške ekipe bo nadaljeval z vodenjem ekipe.

Nogometnemu trenerju Mariju Kovačeviću je bil diagnosticiran pljučni rak, so sporočili iz hrvaškega prvoligaša Varaždina. Dodali so, da Kovačevićevo zdravljenje ne bo vplivalo na urnik moštva in da bo trener nadaljeval z ustaljenim delom.

"Če se bo med zdravljenjem pojavila potreba po hospitalizaciji, bo klub našel ustrezno rešitev za čas, ko bo trener Kovačević odsoten," so v klubu zapisali v izjavi za javnost.

"Klub z upravo, člani strokovnega štaba in nogmetaši z vsem srcem podpira trenerja. Želimo mu hitro in popolno okrevanje. Medije in javnost pozivamo k spoštovanju zasebnosti," so še zapisali pri NK Varaždin.

48-letni Kovačević je v svoji karieri s klopi vodil Međimurje Čakovec, Polet in Podravino, v Varaždinu pa je delal že v obdobjih 2017-18 in 2021-22. Na skupno 90-ih tekmah na klopi Varaždina je vpisal 46 zmag ter po 22 remijev in porazov.

Njegovo moštvo je dobro začelo letošnjo sezono v elitni hrvaški HNL. Po 13-ih kolih ima 17 točk ob le dveh porazih in je daleč od cone izpada. Nazadnje je Varaždin doma remiziral proti zagrebškemu Dinamu (1:1). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice