Šport > Nogomet
13 ogledov

Falcao za 40 milijonov k Atleticu

Falcao gol zadetek proslavljanje slavje proslava veselje Reuters
Madridski Atletico je našel zamenjavo za Sergia Aguera. Za 40 milijonov evrov so od Porta kupili Radamela Falcaa, najboljšega strelca lanske sezone Evropske lige.

Iz španskega nogometnega prvoligaša Atletica Madrida so sporočili, da so sklenili dogovor s kolumbijskim napadalcem Radamelom Falcaom iz portugalskega prvaka Porta, njegovemu prejšnjemu klubu pa bodo zanj odšteli okoli 40 milijonov evrov. Poleg Falcaa, ki bo z Atleticom podpisal petletno pogodbo, se k Atleticu seli tudi Ruben Micael.


Tako Falcao kot Micael sta v minuli sezoni pomagala Portu do zmage v Evropski ligi. Po poročanju medijev so pri Atleticu za prestop obeh nogometašev odšteli okoli 47 milijonov evrov, kar pomeni, da so že zapravili ves denar, ki so ga prejeli od Manchester Cityja za napadalca Sergia Aguera. Atletico bo Micaela za eno sezono posodil Realu Zaragozi.

Petindvajsetletni Falcao, z vzdevkom tiger, se je Portu pridružil leta 2009 iz argentinskega velikana River Plateja (za 5,5 milijona evrov). V minuli sezoni portugalskega prvenstva je dosegel 16 zadetkov in bil obenem prvi strelec Evropske lige, ki jo je Porto tudi dobil. Vse kaže, da bo Atletico poleg Aguera zapustil še en napadalec, veteran Diego Forlan, saj ni igral na domači tekmi četrtega predkola Evropske lige na stadionu Vicente Calderon proti Vitorii Guimaraes, ki jo je Atletico dobil z 2:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.