Šport > Nogomet
1494 ogledov

Fantastična gesta hrvaškega kluba

dojenček NK Osijek Facebook
V Osijeku bodo na zanimiv način zaznamovali rojstni dan nogometnega kluba.

NK Osijek v zadnjih sezonah kroji vrh hrvaškega nogometa in meša štrene zagrebškemu Dinamu, splitskemu Hajduku in Rijeki. Letošnjega 27. februarja klub slavi 71. rojstni dan, luč sveta je namreč ugledal na današnji dan leta 1947.

V klubu so se odločili za lepo gesto in objavili, da bodo vse novorojenčke, ki se bodo danes rodili v osiješki porodnišnici, obdarili z 1947 kunami (261 evrov). Zneske bodo nakazali na hranilno knjižico najmlajših prebivalcev slavonske metropole. 

Poleg denarja bodo novorojenčki dobili tudi bodije v barvah največjega športnega kolektiva v Slavoniji in Baranji. Starši morajo za prevzem darila priti v prostore klubskega oddelka za marketing z rojstnim listom.

Akcijo NK Osijek spremlja slogan: "Najlepše darilo mestu na Dravi, ko se rodi mali belo-plavi!"

Poleg omenjene akcije so v okviru praznovanja klubskega jubileja pripravili še druge zanimive aktivnosti za navijače. Na družbenih omrežjih so organizirali tekmovanje za najboljšo fotografijo, čestitko ali video, izbranci bodo prejeli različne klubske artikle.

NK Osijek je nastal 27. februarja 1947 z združitvijo dveh športnih društev - Slavonije in Bratstva. Sprva se je imenoval Proleter in se že leta 1953 prebil v prvo jugoslovansko ligo. Leta 1958 se je preselil na sedanji stadion Gradski vrt, štiri leta kasneje pa spremenil ime v NK Slavonija. To se ni obdržalo dolgo, leta 1967 se je klub preimenoval v današnji NK Osijek. 

Po osamosvojitvi je Osijek zapadel v dolgove in dolgo životaril, pred dvema letoma pa je večinski paket delnic kluba odkupila hrvaško-madžarska poslovna naveza pod vodstvom uspešnega lokalnega podjetnika Ivana Meštrovića in poskrbela za preobrat. Klub bo dobil prenovljen stadion ter odličen center za trening in mladinsko akademijo, obenem igra vse bolj vidno vlogo v kulturnem in družbenem vsakdanu Osijeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice