Šport > Nogomet
5919 ogledov

Bo Kek vodil reprezentanco s področja bivše Jugoslavije?

matjaž kek Epa
Trener Rijeke se omenja kot kandidat za klop "zmajev".

Matjaž Kek je v lanski sezoni z Rijeko osvojil dvojno hrvaško krono, v letošnjem tekmovalnem obdobju njegovemu kolektivu ne gre tako dobro. Ob slabših rezultatih in finančni krizi v klubu se je že večkrat omenjalo Kekov odhod s kvarnerske obale, mnogi so ga videli tudi kot naslednika Srečka Katanca na klopi Slovenije.

Katanca je nasledil Tomaž Kavčič, Kek pa še naprej ostaja "vroče blago". Po neuspešnih kvalifikacijah za SP 2018 in odhodu Mehmeda Baždarevića novega selektorja iščejo tudi v Bosni in Hercegovini. 

Izvršni odobor tamkajšnje nogometne zveze je imenoval tričlansko komisijo (v sestavi Ivica Osim, Dušan Bajević, Sead Kajtaz) z nalogo najti novega strokovnjaka, kandidatov pa je kar precej. Med njimi so Turek Fatih Terim, Šved Sven-Göran Eriksson in Hrvat Robert Prosinečki.

Matjaž Kek HNK Rijeka Podpora Šport Kek: Zapustil bom Rijeko, če ...

Po poročanju časnika Oslobođenje pa imajo Bošnjaki še eno železo v ognju, pogovarjali naj bi se namreč tudi s Kekom.

Kot navaja omenjeni medij, so iz nogometne zveze BiH povprašali po pogojih, pod katerimi bi bil štajerski strokovnjak pripravljen zasesti klop "zmajev", ki so se na veliko tekmovanje prvič  in zadnjič prebili leta 2014, ko je bilo na sporedu SP v Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.