Šport > Nogomet
360 ogledov

Glas ljudstva po Kekovem okusu

Matjaž Kek HNK Rijeka Profimedias
Slovenski trener na klopi aktualnih hrvaških prvakov bo imel kot kaže še naprej njemu naklonjeno klubsko vodstvo.

Skoraj 98 odstotkov članov nogometnega kluba Rijeke, ki so se udeležili ankete, je podprlo namen predsednika kluba Damirja Miškovića, da bi prevzel večinski lastniški delež v klubu in nadaljeval voditi hrvaškega nogometnega prvaka. Trener Rijeke Matjaž Kek je pred anketo napovedal, da bo zapustil moštvo, če Mišković ne bo ostal na čelu kluba.

Na anketno vprašanje, ali želite, da predsednik Damir Mišković ostane na čelu Rijeke, je glasovalo nekaj več kot 2700 izmed približno 5700 polnoletnih članov kluba. Proti je bilo 60 članov ali 2,2 odstotka, so danes sporočili na spletni strani HNK Rijeka, ki ima približno 8000 članov.

Uprava kluba se je tudi zahvalila vsem članom, ki so se udeležili ankete ter vsem navijačem in navijaški skupini Armada za podporo in navijanje na nedeljski tekmi proti Slavenu Belupu, ki jo je Rijeka dobila na Rujevici (2:0).

Matjaž Kek HNK Rijeka Podpora Šport Kek: Zapustil bom Rijeko, če ...

Mesto ohranja svoj delež

Mišković je prejšnji teden povedal, da je pripravljen prevzeti večinski lastniški delež v klubu, če bo dobil podporo večine članov kluba. Takrat je pojasnil, da se Rijeka od leta 2014 sama financira ter da je nastopil čas za ločitev od italijanskega sklada Social Sport, ki je prevzel reški klub pred petimi leti, ko je bila Rijeka pred vrati hrvaške druge nogometne lige. Predsednik kluba je potrdil, da je s svojo družino pripravljen prevzeti 70-odstotni delež kluba in s tem tudi vodenje kluba v prihodnje.

Reški župan Vojko Obersnel je prejšnji teden pojasnil, da ima Social Sport obveznost ponuditi svoj delež najprej mestu Reka, ki je leta 2012 prodalo večinski delež italijanskemu skladu. Obenem je izpostavil, da bo o prevzemu deleža od italijanskih vlagateljev odločal mestni svet, a verjetno ne bodo izkoristili te pravice, tako da ne bo ovir, da večinski delež prevzame Mišković ali kdo drug.

Obresnel je dejal, da si kot župan želi, da bi mesto zadržalo 30-odstotni delež v klubu, kot je bilo doslej, ter da obstaja možnost za prodajo manjšega deleža zasebnikom, predvsem navijačem, je poročal reški časni Novi list na svoji spletni strani.

"Velike stvari, če držimo skupaj"

Trener Kek je prejšnji teden zmago Rijeke proti AC Milanu (2:0) v zaključni tekmi reškega moštva v letošnji Ligi Evropa posvečal Miškoviću in njegovi družini.

"Izjemno nam je pomemben predsednik Mišković, ki je žrtvoval čas, denar in družino, da bi čim več dal klubu. Menim, da smo nekako poravnali z zmago proti Milanu. Zmaga ne pomeni veliko za tekmovanje, ker smo že prej izpadli, a kaže, da lahko storimo velike stvari, ko držimo skupaj", je povedal Kek po četrtkovi tekmi z Milanom na hrvaški televiziji (HTV).

matjaž kek Odšel v stilu Šport Keku se je smejalo do ušes: "To se ne zgodi vsak dan"
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice