Šport > Nogomet
3916 ogledov

Keku se je smejalo do ušes: "To se ne zgodi vsak dan"

matjaž kek
Hrvaški prvak se je s tekmo proti AC Milanu poslovil od drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Hrvaška Rijeka je sinoči zaključila tekmovanja v letošnji evropski nogometni ligi. Varovanci slovenskega trenerja Matjaža Keka so z 2:0 (1:0) premagali italijanski Milan in v skupini D s sedmimi točkami zasedli tretje mesto. Napredovala sta Milan z 11 in atenski AEK z osmimi točkami.

Rijeka Evropska liga Šport Kek do izjemnega skalpa v Evropi

Slovenski igralec Matic Črnic je za Rijeko v igro vstopil v 81. minuti, izkazala pa se je obramba ekipe, ki Milanu ni dovolila strela v okvir vrat.

"Milana ne premagaš vsak dan. Zasluženo smo zmagali in pokazali, da ima ta ekipa potencial in znanje, če si le želi zmagati," je v pogovoru za hrvaško televizijo dejal nekdanji trener Maribora in slovenske reprezentance Kek.

"To je bila zmaga znanja, kakovosti in velike discipline v znova fantastičnem vzdušju na Rujevici. Šlo je za pravo evropsko borbo, kjer smo zadeli v pravih trenutkih. Dobro smo zastopali hrvaški nogomet. Ne bom rekel, da nam je na nekaterih tekmah manjkala sreča, nam pa je manjkala osredotočenost. Pokazali smo, da lahko igramo v Evropi," je dejal Mariborčan.

matjaž kek | Avtor: Epa Epa

Gola za Rijeko sta dosegla Jakov Puljić (7. minuta) in Mario Gavranović (47.). Slednjega igralca je v 81. minuti zamenjal Črnic.

Novopečeni trener milanske ekipe Gennaro Gattuso, ki je pred dnevi na tem mestu zamenjal Vincenza Montello, je utrpel prvi poraz na evropskih tekmah, ki pa na njegovo srečo ni imel večjih posledic.

"Poskušali smo igrati nogomet, vendar nam ni šlo. Nekaj minut odigramo dobro, nato vse uničimo. Dal sem priložnost nekaterim igralcem, ki igrajo manj. To je njihova odgovornost. Morali bomo igrati borbeno. Proti Rijeki nismo obstajali," je dejal nekdanji zvezdnik Milana in italijanske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice