Šport > Nogomet
488 ogledov

Velikan brez Evrope zaradi finančnega fair playja

AC Milan Rijeka epa
Evropska nogometna zveza je pod drobnogled vzela poslovanje enega izmed evropskih velikanov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je pod drobnogled vzela italijanski nogometni klub iz lombardijske prestolnice AC Milan zaradi kršitev finančnega fair playa. Zaradi pretiranega poletnega trošenja, v zadnjih treh sezonah se je skupni finančni dolg dvignil na 255 milijonov evrov, je milanski kolektiv pred izpadom iz evropskih tekmovanj.

Uefa tako že pripravlja kazenske ukrepe za zadolženi klub, ki ne zna zadovoljivo pojasniti, kako bo zapolnil finančno brezno, v katerega jih je pahnilo zapravljanje za nakupe novih nogometašev. V Milanu visokih izdatkov ne morejo pokriti, krovni evropski nogometni federaciji so predlagali tudi nekakšno poravnavo, iz katere ne bo, po podatkih iz Uefe, najverjetneje nič.

Hans-Joachim Watzke Predlagal rešitev Šport "Kazen PSG-ju? V Katarju se smejijo"

V Milanu ne izpolnjujejo finančnih omejitev, ki jih je postavila Uefa in ki znašajo največ 30 milijonov evrov v dolgovih v obdobju treh sezon. Med kazenskimi ukrepi, ki bi jih lahko izrekli Milančanom, je tudi prepoved sodelovanja v evropskih tekmovanjih, navajajo italijanski mediji.

Milan je zgolj poleti zapravil 200 milijonov evrov za okrepitve, ki pa so bile bolj kot ne brez pravega učinka, saj rossoneri trenutno zasedajo skromno osmo mesto na razpredelnici italijanskega prvenstva serie A.

aleksander čeferin Grožnja Šport PSG na nogah, Čeferin dvignil veliko prahu

Zdajšnji lastnik Milana je kitajski poslovnež Yonghong Li, ki pa ni vložil svojih sredstev, ampak si je 300 milijonov evrov sposodil od skladov v ZDA po precej visokih obrestnih merah z rokom plačila do oktobra 2018. Med možnostmi se je kot rešitelj pojavil savdski milijarder Fawaz Alhokair, ki naj bi se ponudil, da bi odkupil terjatve Milana in tako postal njegov lastnik.

Komentarjev 1
  • marialorca 15:59 08.december 2017.

    AC Milan Ker se niso upali spraviti nad PSG ... Če bi to bil še vedno Berlusconijev MILAN, bi drugače plesali in peli.